vrijdag 25 maart 2016

504. Retro bruiloft in de Buitensocieteit


Het nieuwe Stad Magazine (nr 12-2016) is uit. Met daarin de zesde en vooralsnog laatste culinaire strip, die IJsbrand en ik in samenwerking met 's Amuse Cateraar voor dit Groningse magazine maken. Het thema deze keer is: retro.  En daarvoor brengen een bezoek aan De Buitensocieteit, het restaurant en evenementenlocatie gelegen aan het Paterswolderse meer. Het echtpaar Trijntje en Egbert, inmiddels 40 jaar samen, vaart in hun bootje langs de Buitensocieteit en zien het bruiloftsfeest dat daar in volle gang is.Ze halen herinneringen op aan hun eigen bruiloft en komen zo op het idee om die over te doen in de sfeer van de jaren 70. Uiteraard is Ineke helemaal in voor zo'n retro bruiloft. Eén probleem: het echtpaar wil de chateaubriand aan tafel getrancheerd hebben en dat is tegenwoordig niet meer gebruikelijk in de horeca. Maar net als in de vorige strips zorgt het personeel, in dit geval Roald en Tim, voor de oplossing.
Bij het eerste idee voor deze strip, na het overleg tussen IJsbrand en Ineke zou zelfs een oom van Tim, die vroeger ober was geweest en die het trancheren aan tafel nog beheerste voor de oplossing zorgen. Maar tegen de tijd dat de strip ook echt getekend werd, werd toch besloten het eigen personeel voor de oplossing te laten zorgen. Zodat Roald en Tim nu de chateaubriand aan tafel trancheren.
De strip werd uiteraard getekend door IJsbrand en Dick  Heins verzorgde de inkleuring. De laatste plaat van deze strip wordt door s'Amuse Cateraar ook gebruikt voor promotiedoeleinden. Binnenkort waarschijnlijk te vinden op de diverse Facebookpagina's van s'Amuse Cateraar.

Geen opmerkingen: