maandag 1 mei 2017

542. Max Miller en andere strips in Deventer


Alweer iets meer dan een week geleden was de Lebuinuskerk in Deventer het decor van de 17e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. IJsbrand had de beursposter voor dit jaar getekend en dat leverde flink wat extra belangstelling voor Max Miller op.

(Foto's: Cindy Horevoorts)

Vanaf het moment dat de deuren van de Lebuinuskerk open gingen, hebben we heel wat Max Miller-album mogen signeren. Verschillende malen kochten mensen zelfs de hele serie tegelijk en dat betekent dat we ook sinds onze signeersessie in Deventer er weer een aantal nieuwe lezers bij hebben. Ook was er belangstelling voor het making-of album 'Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten, waarvan er inmiddels nog meer een zeer beperkt aantal beschikbaar zijn. Uiteraard werden alle albums door IJsbrand van tekening en handtekening voorzien en in het geval van 'De Orde van de Blauwe Steen' en 'Schaduwspel' ook van een tekst door mij.

Ook van de beursposter, die in Max Miller-stand te koop was, mocht IJsbrand heel wat exemplaren signeren. Naast onze stand was ook een mini-expositie te bezichtigen over de totstandkoming van deze speciale Max Miller-beursposter.

(Foto: Cindy Horevoorts)

Tijdens de eerste uren van de 17e Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs raakte ook het album van Kleine Napoleon, waarvan ik de allerlaatste exemplaren bij me had, uitverkocht. Een album dat ik uiteraard met veel plezier gesigneerd heb.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden)

Verder bleek er ook belangstelling voor Bob Evers, in het bijzonder het album 'Drie jongens op een onbewoond eiland' en uiteraard voor Donald Duck. Al kreeg Donald deze keer wel concurrentie van Katrien, wiens album 'Katrien Duck - 75 jaar een ster' ik 's ochtends al vlak na opening van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs mocht signeren.

(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)

Tussen half één en half twee was er een lunch voor de aanwezige stripmakers, waar we even gezellig onderling konden bijpraten.  Omdat de bezoekers ook tijdens de lunch gewoon langs kwamen, wisselden IJsbrand en ik elkaar af in de stand. Om vanaf half twee weer gewoon gezamenlijk te signeren in de Max Miller stand.


Ook 's middags liep de verkoop van de Max Miller-album en de beursposters gewoon door. En opnieuw werd af en toe de hele serie verkocht en gesigneerd. Zelf mocht ik 's middags vooral Donald en Katrien tekenen in diverse schetsboeken, uiteraard regelmatig afgewisseld met een tekst met handtekening in albums van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen en Max Miller 3: Schaduwspel.

(Foto's: Cindy Horevoorts)

Zo werd het uiteindelijk vier uur en werd het tijd om de overgebleven albums in te pakken, iedereen gedag te zeggen en uiteindelijk huiswaarts te keren. Al met al dus een heel gezellige, sfeervolle en zeer geslaagde dag daar in Deventer.


Daarom wil ik in de eerste plaats dan Harry , Michelle en alle andere medewerkers van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs  bedanken voor de uitnodiging, de organisatie en de algehele ontvangst in Deventer en zeker ook voor het Deventer Bier dat we mee naar huis mochten nemen.Cindy, IJsbrand, Fons,  Wilma, Herman, Marc, Tim en Paul, bedankt voor de gezelligheid in en om de diverse stands, Cindy eveneens bedankt voor de foto's bij deze blogpost die ik zelf niet kon maken, en verder natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdag in Deventer speciaal voor ons en onze strips een bezoekje bracht aan de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs.


Hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: