zondag 27 augustus 2017

548. Max Miller en andere strips in Kampen

Het Kamper Stripspektakel is alweer meer dan een week geleden, dus hoog tijd voor het blogverslag van dit stripspektakel. Zo rond half elf arriveerde ik in Kampen om vervolgens door te lopen naar bij de Konditorei om van de gebruikelijke kop koffie te genieten. Daar zat collega-scenariste Saskia Janssen al aan een tafeltje samen met Wilma van den Bosch en Marq van Broekhoven.
(Foto: Wilma van den Bosch)
Tegelijkertijd vond op het podium de opening van het Kamper Stripspektakel plaats met onder andere de prijsuitreiking van de stripwedstrijd. Een goed begin dus van het Kamper Stripspektakel. Ik had beloofd IJsbrand te bellen, maar die nam niet op, dus ik ging er vanuit dat het bij de Max Millerstand in de Oudestraat inmiddels al behoorlijk druk was.

(Foto: Alex Odijk)
En dat klopte. IJsbrand was al eerder in Kampen aangekomen, had samen met Bente de Max Millerstand al compleet ingericht en was inmiddels al volop bezig met het signeren van de diverse Max Miller-albums. En dat alles in het gezelschap van de eersteprijswinnaar van de  grote striptekenwedstrijd Skelte Braaksma die met zijn albums en eigen werk een plekje naast Max Miller had.

Veel belangstelling was er voor het voor Kampen gloednieuwe Max Miller-album 'Schaduwspel', maar ook in  de album 'Moordkunsten' en ;'De Orde van de Blauwe Steen' heeft IJsbrand heel wat Maxen en Eva's getekend.  En zelf heb ik heel wat albums van 'De Orde van de Blauwe Steen'  mogen signeren.

 
Verder had IJsbrand diverse prenten bij zich van Max en diverse oldtimers. Ook daar waren veel liefhebbers voor. En ondanks dat Eric dit jaar verstek moest laten gaan vanwege dringende deadlines, mocht ik ook een aantal maal een album van Nieuwe vrienden signeren.
.
(Illustratie: Eric Heuvel)
Verder mocht ik onder andere een exemplaar van Vrolijke stripverhalen van Donald Duck nr 17 signeren, een album waar ik uiteraard ook een schets van Donald in heb gemaakt.
(Ilustratie: Mau Heymans, ©Disney)

Grote verrassing tijdens het Kamper Stripspektakel was de heruitgave van het album Piet Paulus Comic door Uitgeverij Pear Productions van Paul Reichenbach, ook de organisator van het Kamper Stripspektakel. De albums waren te koop bij de stand van bedenker en tekenaar Piet Voordes en bij het meeting point van het Kamper Stripspektakel.
Net als vijf jaar geleden, toen Piet het album in eigen beheer uitbracht was er veel belangstelling voor deze integrale van Piet Paulus Comic.
(Illustratie: Piet Voordes)

En tenslotte hebben we heel wat tekeningetjes en handtekeningen in het speciale handtekeningboekje dat onderdeel uitmaakt van het programmaboek van het Kamper Stripspektakel, altijd vergezeld van een tekeningetje van Donald en/of Max Miller. En gedurende heel onze signeersessie werden we getrakteerd op koffie, cola, broodjes was en wat al niet meer door de medewerkers van het Kamper Stripspektakel.
 
(Foto: Alex Odijk)
 
Uiteindelijk zijn we tot even na half vijf doorgegaan met het signeren van alle verschillende albums, prenten en schetsboeken. Daarna nog heel even op een terras een kop koffie gedronken en de laatste stand van zaken rond het nieuwe Max Miller-scenario doorgesproken.

 
Al met al dus weer een heel drukke en gezellige zaterdag tijdens het Kamper Stripspektakel. En daarom wil ik in de eerste plaats Paul Reichenbach en alle andere medewerkers van het Kamper Stripspektakel bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid, de algehele verzorging en niet te vergeten de overheerlijke Kamper slof die ook dit jaar na afloop weer mee naar huis kregen.
Verder uiteraard IJsbrand, Bente, Skelte, Saskia, Wilma, Marq, Alex, Tim, Andre, Rosie, Gerard, Aimee, Kenny, Robert, Pieter, Mark en Patty voor het gezelschap en de gezelligheid in en om de stand. Wilma en Alex, dank jullie wel voor het maken van de foto's voor dit blogverslag. En verder natuurlijk iedereen die ook dit jaar weer speciaal voor ons en onze strips naar Kampen kwam. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: