woensdag 11 mei 2022

593. Stripfestival Knokke-Heist 2022

Aanstaande zondag 15 mei vindt in het casino van Knokke de achttiende editie van het Stripfestival Knokke-Heist plaats. Met vele internationale tekenaars, maar ook een aantal Nederlandse stripmakers, waaronder Aloys Oosterwijk, Dick Heins, Eric Heuvel, Robert van der Kroft en natuurlijk Danker Jan en ik. En daar zal ook, voor het eerst in Belgie, de nieuwe prent van Hel te verkrijgen zijn, die Danker Jan twee weken geleden al in Gouda presenteerde. 

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Verder hebben we natuurlijk ook de beide albums van De avonturen van Hel bij ons, De koffers van Raz Fadraz en De Sibylle-codex bij ons. Die laatste ook in het Frans en Duits, zolang de voorraad strekt. En Danker Jan neemt uiteraard ook de beide Hel-portfolio's 'De vier jaargetijden' en 'Big adventures' mee, net als de albums van Ridders van Gelre, Ons verloren hertogdom, de blauwe editie van Publiek Geheim ,Tel Israel , Op zoek naar Zeeland, Verder op zoek naar Zeeland en Brabant, daar brandt nog licht en Goes in strip.


Hans en IJsbrand zijn helaas niet aanwezig, maar we hebben natuurlijk wel de albums van Bob Evers albums deel 1 t/m 5 in harde en/of zachte kaft en de Max Miller-albums 2 en 3 bij ons. 


(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)


Verder ook het nieuwe Donald Duck-album Op reis om de wereld met Donald Duck deel 2 met daarin behalve werk van Carl Barks, Daan Jippes en Keno Don Rosa ook het gloednieuwe Kwik, Kwek en Kwak-verhaal 'Het nest van de Blauwvoetgent'. 


(Illustratie: Eric Heuvel)

 Eric is wel aanwezig en dan in het bijzonder voor de Belgische presentatie van het eerste Jeff Rylander-album. Maar bij Eric zijn natuurlijk ook de diverse January Jones-albums mee, de beide albums van Carbeau en alle  alle educatieve albums verkrijgbaar en wellicht ook de laatste softcovers van Nieuwe vrienden. Zelf neem ik uiteraard de hardcover-editie mee.  En al die albums, prenten en portfolios proberen we te signeren voor iedereen die dat maar wil.



Kortom, genoeg te doen en te zien aanstaande zondag in Knokke. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden)

Stripfestival Knokke-Heist 2022

Zondag 15 mei   2022

Zeedijk-Albertstrand

8300 Knokke-Heist

Openingstijden: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Geen opmerkingen: