woensdag 3 mei 2023

600. Stripfestival Knokke-Heist 2023

  


Aanstaande zondag 7 mei vindt in Zaal Ravelingen te Knokke-Heist de twintigste editie van het Stripfestival Knokke-Heist plaats. Met vele internationale tekenaars, maar ook een aantal Nederlandse stripmakers, waaronder Eric Heuvel, Danker Jan en ik. En daar zal ook, voor het eerst in Belgie en voor het eerst op een stripfestival, het gloednieuws album 'Japien de Joode' verkrijgbaar zijn. Het verhaal van het enige Joodse gezin op Urk tijdens de Tweede Wereldoorlog.  

(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Verder hebben we natuurlijk ook de beide albums van De avonturen van Hel bij ons, De koffers van Raz Fadraz en De Sibylle-codex bij ons. Die laatste ook in het Frans en Duits, zolang de voorraad strekt. En Danker Jan neemt uiteraard ook de beide Hel-portfolio's 'De vier jaargetijden' en 'Big adventures' mee, net als de albums van Ridders van Gelre, Ons verloren hertogdom, de blauwe editie van Publiek Geheim ,Tel Israel , Op zoek naar Zeeland, Verder op zoek naar Zeeland en Brabant, daar brandt nog licht en Goes in strip.

(Illustratie: IJsbrand Oost)

IJsbrand is helaas niet aanwezig, maar we hebben natuurlijk wel de albums Max Miller albums 2 en 3 bij ons, net als de Bob Evers albums deel 1 t/m 5 in harde en/of zachte kaft.


(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)


Verder ook het nieuwe Donald Duck-album De Spannendste avonturen van Donald Duck 38, net als diverse andere Donald Duck-albums. 

(Illustratie: Eric Heuvel)

 Eric is wel aanwezig met uiteraard de diverse January Jones-albums, de beide albums van Carbeau en  alle educatieve albums en wellicht ook de laatste softcovers van Nieuwe vrienden. Zelf neem ik uiteraard de hardcover-editie mee.  En al die albums, prenten en portfolios proberen we te signeren voor iedereen die dat maar wil.


                                                                         (Illustratie: IJsbrand Oost)

Kortom, genoeg te doen en te zien aanstaande zondag in Knokke. We hopen jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten.


Stripfestival Knokke-Heist 2023

Zondag 7 mei  2023

Zaal Ravelingen

Koudekerkelaan 33

8300 Knokke-Heist

Openingstijden: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Toegang: geheel gratis

Geen opmerkingen: