zondag 30 december 2007

82. Behouden vaart!

zondag 23 december 2007

81. Dolle stier etc.

Max komt op pagina 19 in aanraking met veilinghouder Richard Bolle en dat bevalt hem helemaal niet, niet geheel ten onrechte. Bolle schoffeert Max op deze pagina enorm, iets wat ik grafisch wilde versterken door op diverse plaatjes Bolles gedrag in de kunst te laten weerspiegelen.

Hiervoor heb ik op en in de toonbank een aantal dieren geplaatst die in onze maatschappij een aantal niet zo flatteuze kenmerken worden toegedicht:

een dolle stier…

…een glibberige en listige slang…

…qua vorm ontleend aan een eerder gemaakte illustratie…

…en een secretarisvogel, een Afrikaanse roofvogel z’n prooi veelal dood trapt en die daardoor weinig positieve associaties oproept. De keuze voor juist deze secretarisvogel van Altorf had overigens ook te maken met de hautaine houding van de vogel, die vergelijkbaar is met die van Bolle.

Max baalt enorm van de schoffering door Bolle en geeft in zijn gedachten zijn ongezouten commentaar. Hij zegt het echter niet voluit, want hij heeft zijn nieuwe tijdelijke baantje als koerier wel erg hard nodig…

Verwachting volgende update: zondag 30 december 2007

zondag 16 december 2007

80. Veilinghuis

Max heeft nog een lange weg te gaan, maar de verhaallijntjes beginnen nu enigszins samen te komen en wel bij het veilinghuis van Richard Bolle, de veilinghouder die eerder in het verhaal al een dubieuze rol speelde bij de verkoop van een schilderij aan Victor Reuter.
Max stapt uit om het te vervoeren pakket op te halen en ziet daarbij een terreinwagen in blitse kleuren die hij wel ziet zitten. Maar het zal slechts een aantal pagina’s duren voordat hij dat ding vreselijk zal verwensen…


Verwachting volgende update: zondag 23 december 2007

zondag 9 december 2007

79. Agnes

Op het laatste plaatje van pagina 17 komt een nieuw personage op: Agnes, het favoriete nichtje van Harry. Zoals de onderstaande plaatjes laten zien is Agnes een verwend nest met bijbehorend gedrag. En dat wordt gaandeweg het verhaal alleen maar erger…


Verwachting volgende update: zondag 16 december 2007

zaterdag 1 december 2007

78. Drie stroken

Op de vierstroken versie van pagina 17 was een grote plaat ingeruimd voor Garage Piet. In een prachtig boek over de Snoek (de Citroën DS voor de niet ingewijden) kwam ik een foto tegen van een Garage die ik graag in de strip wilde gebruiken en daar nam ik de ruimte voor.
Maar eigenlijk paste een grote plaat hier niet zo goed (op pagina 16 had ik net een grote tekening opgenomen) en eigenlijk was het gebouw veel te hoog voor een garage.

Daarbij realiseerde ik mij op enig moment bij het herlezen van het Franka album ‘Gangsterfilm’ dat ik onbewust de naam van een garagehouder uit dit verhaal had overgenomen.

En omdat ik het verhaal wilde vertellen met een basisindeling van drie stroken per pagina had ik genoeg redenen om de pagina om te werken naar drie stroken en tegelijkertijd nog de nodige wijzigingen op detail niveau door te voeren. Sommige plaatjes werden hierdoor hoger, andere lager, Garage Piet werd Garage Emiel Jansen en veranderde van architectuur, en daar waar nodig werden decorstukken toegevoegd of aangepast.

En tenslotte hertekende ik, in navolging van pagina 16, Harry’s look en kleding, zodat de continuïteit weer gewaarborgd is.

Verwachting volgende update: zondag 9 december 2007