zaterdag 21 februari 2009

137. Eppo!!

Al geruime tijd staat het logo van de nieuwe Eppo in de rechter navigatiebalk van mijn weblog. Ik heb het er destijds geplaatst omdat ik als stripliefhebber vind dat de hernieuwde uitgave van dit stripblad een blijvende plek verdient in het Nederlandse striplandschap en dat iedereen die ook maar enigszins stripminded is dus lid moet worden! - Dit is natuurlijk een (niet zo) stille hint om nu alsnog abonnee te worden, mocht je dat nog niet zijn...

Toen ik het logo plaatste wist ik nog niet wat komen ging, maar wat ik nu al een poosje weet valt sinds de presentatie van Eppo in Paradiso op 28 januari jl. (waar ik aanwezig was)...

...de Metro (regio Amsterdam) van 29 januari jl. (Hans, bedankt voor het toesturen!)...

...en Eppo nummer 2 (vorige week verschenen; let ook op de abonnementsmogelijkheden) niet meer te ontkennen: ik ga een Max Miller strip schrijven en tekenen voor het hernieuwde Eppo stripblad!!
En ik ben maar wat blij (en trots) dat ik de kans krijg om een strip te publiceren in het stripblad van mijn jeugd!


Er komt dus medio dit jaar een Max Miller stripverhaal in Eppo stripblad. Niet het verhaal 'Moordkunsten' waar ik al geruime tijd aan werk, maar een nieuw 8 pagina verhaal. Dat betekent overigens niet dat 'Moordkunsten' nu niet meer wordt afgemaakt. Na het tekenen van het 8 pagina verhaal ga ik daar weer gewoon mee verder.
Het script voor het 8 pagina verhaal is inmiddels vrijwel af. Ook ben ik al begonnen met het schetsen van de eerste pagina. Ik heb er zin in!!

Volgend weekend is de Stripbeurs in Breda. Als tekenaar zal ik ook aanwezig zijn bij de stand van Eppo stripblad. Speciaal voor deze beurs heb ik een tweetal tekeningen gemaakt. Hierover meer in de loop van komende week.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi IJsbrand,
Er breken inderdaad mooie tijden aan voor jouw als tekenaar en voor mij als lezer van Eppo. Leuk dat je de kans krijgt om eem verhaal in Eppo te publiceren ik kijk er naar uit. Blijf mij rustig verrassen.
Groet Pieter.