maandag 13 februari 2012

323. Zeilboot

Ik hou ervan om op het water te zijn, en dat het liefst op een zeilboot. Het is dan ook niet zo gek dat Max Miller daar ook van houdt. Wat doet hij dus als hij vrij heeft? jawel: zeilen dus!

Als Agnes hem in het verhaal 'Moordkunsten' een pak geld aanbiedt krijgt hij dan ook gelijk visioenen van lekker ongecompliceerd zeilen op een catamaran ergens in de pacific.

En als Bolle en trawanten eindelijk achter de tralies zitten gaat hij ook echt zeilen, niet in de pacific maar voor de kust van Bretagne.

'Moordkunsten' eindigde dus met een welverdiende vakantie voor de Bretonse kust. Het leek ons daarom wel een leuk idee om het volgende Max Miller verhaal te laten starten vlak nadat het vorige geëindigd is, op een zeilboot voor de kust van Bretagne. En dat geeft mij de ruimte om 3 stroken lang lekker zeilboten te tekenen, van buiten en van binnen.
Maar dit nieuwe verhaal gaat niet over zeilboten, en al helemaal niet over vakantie, want die valt op de tweede strook van deze drie figuurlijk al helemaal in het water...

6 opmerkingen:

Otto zei

Leuk dat de tekening op de ansichtkaart die jij weg geeft zo mooi terug komt in het nieuwe verhaal. toch jammer dat die knul maar steeds niet aan vakantie toe komt.

IJsbrand Oost zei

Er is één verschil: in Moordkunsten zeilt Max op een catamaran, terwijl hij in het nieuwe verhaal zeilt op een 2 persoons zeiljachtje. Jawel: 2 persoons...

Fokko zei

Ai, bloeit er iets moois? en vandaag is het nog wel Valentijnsdag....

IJsbrand Oost zei

Inderdaad. Een mooie gelegenheid om een hint de wereld in te sturen...

Otto zei

IJsbrand zou jij (net als Hans doet voor Bob Evers en Rhonda) links van nieuwe blog toevoegingen op Facebook kunnen zetten zodat ik in de toekomst niets hoef te missen?

IJsbrand Oost zei

Hoi Otto,
Ik ga kijken of ik automatisch een bericht op Facebook kan laten verschijnen. Binnenkort...