woensdag 27 februari 2013

367. Zee

Het werk aan 'Max Miller: De Orde van de Blauwe Steen' vordert gestaag. De geïnkte pagina's stapelen zich al aardig op, en als ik ze uitleg op mijn tekentafel lijkt het al een hele zee van pagina's. Ik ben inmiddels zelfs allang het stadium voorbij dat ze er überhaupt nog allemaal op passen! 


Gelukkig ben ik zo gemiddeld maar met zo'n zes stroken tegelijk bezig (variërend van schetsen, het maken van de potloodtekening en inkten), het maken van de kleuraanwijzingen voor Jildou niet meegerekend, want dat gebeurt digitaal. De afgewerkte pagina's liggen gewoon opgestapeld in een la, samen met alle schetsen e.d.


Toch is het best leuk om deze pagina's even uit de la te halen en ze hier te laten zien als voorproefje van wat komen gaat.
Inmiddels liggen ze echter weer netjes in de la om ruimte te maken op mijn tekentafel, want er moet gewoon weer verder getekend worden aan de volgende pagina's...

3 opmerkingen:

Mario Baert zei

Lijkt best wel dun papier eigenlijk. Inderdaad wel leuk om zo te zien. Wordt de tekst er eigenlijk digitaal ingezet? Of ook met de pen? Ik zie het er nu met potlood bijstaan. Wordt dat in de scan weggehaald maar blijft staan in je origineel?

IJsbrand Oost zei

@Mario: Het papier (200 grams natuurkarton) is dik genoeg om eindeloos te kunnen gummen en corrigeren zonder dat het papier kapot gaat, maar dun genoeg om op de lichtbak schetsen te laten doorschemeren zodat ik op basis van die schetsen de potloodtekening op het karton kan maken.
Op het origineel schrijf ik de (concept) teksten in de balloons zodat ik zeker weet dat de balloon groot genoeg is. In de hoogresolutie scan haal ik de geschreven teksten weg, want deze worden later door de uitgeverij digitaal definitief in de balloons gezet. Op het origineel blijven ze overigens gewoon staan. Het is dus mogelijk om het verhaal later te lezen mbv de originelen.

Mario Baert zei

Toch 200 grams. Dat valt dan mee. Op de 2e foto lijkt het dat je een van de onderliggende tekenvellen half door het bovenopliggende vel (die met het station) ziet. Vandaar de opmerking. Ik werk op dezelfde manier met de cartoons. Allleen zet ik de tekst er wel in inkt in. De klant krijgt dan nl. het ingekleurde origineel (wat bij mij dus niet digitaal gebeurt). Bedankt voor de uitleg.