Meestal is een scène op een station slechts bedoeld als verbinding tussen lokaties en/of scènes (al zijn er genoeg uitzonderingen op deze regel te bedenken). Zo ook deze stationsscène in 'De Orde van de Blauwe Steen'. Niet dat deze scène daarom niet belangrijk zou zijn, want op deze twee stroken is belangrijke ruimte gereserveerd voor de personages en wordt een situatie neergezet die even verderop van belang is.
De trein op het station van Rennes is de verbinding naar de stad Groningen, waar een behoorlijk deel van het verhaal zich afspeelt, en wel op een paar heel bijzondere locaties.
De locatie op deze eerste plaat is op het eerste gezicht nog niet heel bijzonder, behalve als je weet dat het pand links vooraan toch een stukje Groningse geschiedenis herbergt. In dit pand aan de Nieuwe Kerkhof 210/212 werd de basis gelegd voor de Fongers rijwielenfabriek, ooit een degelijk Gronings fietsmerk. En al is de fietsenfabriek pas echt groot geworden aan de Hereweg in Groningen, een mooi pand blijft het. En na een grondige verbouwing is het uitermate geschikt als notariskantoor...