donderdag 22 augustus 2013

389. Strip Barbara Stok


Sinds vandaag ligt Eppo nr. 17 in de winkel. En daar staat niet alleen de aankondiging voor het nieuwe Max Miller verhaal in dat in Eppo nr. 18 van start gaat, maar ook een nieuwtje in Eppo Varia over een strip van Barbara Stok, die ook te zien zal zijn in het nieuwe Max Miller verhaal en wel op pagina 31.


In Groningen wordt de Oostwand van de Grote Markt helemaal opnieuw ingericht. De gebouwen gaan tegen de vlakte en er worden nieuwe panden gebouwd die zo'n 18 meter dichter op de markt komen te staan. En achter die nieuwe panden zal het Groninger Forum verrijzen, waar veel culturele instellingen onderdak zullen vinden.

Om dit soort bouwplaatsen heen worden vaak saaie bouwschuttingen geplaats. Zo niet in Groningen, want gedurende de jarenlange bouw worden deze schuttingen voorzien van strips door 5 Groninger stripmakers. Was eerst de beurt aan Sam Peeters, vanaf is 27 juni jl. tot maart volgend jaar hangt een prachtige strip van Barbara Stok op de bouwschuttingen. Dus ben je in Groningen, ga dan vooral even kijken bij de bouwschutting om de strip te lezen, want die is zeer de moeite waard. De strip begint bij de Martinikerk (en vergeet ook niet om het hoekje om te lopen voor het vervolg en slot van de strip). Voor meer informatie over strip van Barbara klik op deze link
En binnenkort zijn er trouwens nog meer activiteiten in Groningen rondom het werk van Barbara Stok. Via deze link kun je daarover meer lezen.


Toen de strip onthuld werd regende het trouwens stevig (zie de eerste foto hierboven). Voor de Eppo heb ik dan ook een paar weken geleden nog nieuwe foto's gemaakt. En een gelukkig toeval wilde dat er bij het maken van één van de foto's een taxi in beeld reed, net als op het stripplaatje waarop de striptekeningen van Barbara te zien zijn.

(bron: CBK Groningen)
En dan nog een link met mijn eigen werk: jaren geleden tekende ik veel voor de Milieudienst van de gemeente Groningen (zie o.a. in mijn digitaal portfolio hier). En laten de milieudienst medewerkers nou ook een rol spelen in Barbara's strip, en bij de onthulling zoals hierboven te zien is.

1 opmerking:

Mario Baert zei

leuk initiatief van Groningen!