donderdag 22 april 2010

232. Volvo Amazone

Ik hou dus van het tekenen van de wat oudere auto's. En de Volvo Amazone is beslist één van mijn favorieten. Ik heb er zelfs wel in gereden (al heb ik er nooit eentje in bezit gehad), dus was het voor mij al vrij snel duidelijk dat deze auto een belangrijk voertuig in de strip zou worden.

En omdat ik niet pretendeer de werkelijkheid te tekenen, maar slechts een afgeleide daarvan, was het gewenst (zo niet noodzakelijk) om een flinke hoeveelheid documentatie te verzamelen. Want om je eigen versie van de werkelijkheid te kunnen tekenen moet je wel kennis hebben van de werkelijke werkelijkheid (al valt er natuurlijk eindeloos over te discussiëren of die werkelijke werkelijkheid wel bestaat).
Hieronder een kleine greep uit de verzamelde foto's.Al die foto's zijn dus niet bedoeld om de klakkeloos te kopiëren (of over te trekken), maar om op basis van de werkelijkheid mijn eigen werkelijkheid te creëren. Dat houdt automatisch in dat de auto's die ik teken mijn versie zijn van de modellen zoals ze in het echt bestaan.
Als ik een nieuwe auto teken (niet eenmalig in een decor, maar als attribuut over meerdere plaatjes dan wel pagina's) besteed ik dan ook een deel van mijn tijd aan het mijzelf eigen maken van zo'n auto. Een aangenaam gevolg daarvan is dan ook nog eens dat ik bij het tekenen van de auto op de pagina's de verzamelde documentatie nauwelijks meer nodig heb. Alleen voor specifieke details raadpleeg ik dan nog zo nu en dan de betreffende foto's.
Hieronder een greep uit de resultaten van de voorbereidende noeste arbeid.
Geen opmerkingen: