zondag 5 mei 2013

375. Opzichter

Frank vertelde vorige week op de Bob Evers Blog al over de cameo die Geert Postma speelt in de scènes in de Abdijkerk van Aduard.


Dit illustreerde Frank met de openingsplaat voor deze scènes in de voormalige ziekenzaal, waar Geert in de rol van opzichter bij de restauratiewerkzaamheden op de achtergrond Max en Pjotr binnen ziet komen. Maar volgens mij is het veel leuker om te zien hoe de specifieke scène, die in de cameo plaat wordt voorbereid, er uiteindelijk uit komt te zien:


Het camerastandpunt voor de cameo plaat is dus niet zomaar gekozen, want die is precies gelijk aan de cameo plaat. Wel is het decor op de strippagina uiteindelijk iets meer afgesneden, want het gaat uiteindelijk om het vertellen van het verhaal en de interactie tussen de personages, en niet om het decor van de (prachtige) abdijkerk groots in beeld te brengen (al zijn er beslist een aantal plaatjes waarin het interieur van dit gebouw in z'n volle glorie te zien is).

Op zaterdag 18 mei wordt trouwens de jaarlijkse Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs in Zwolle weer gehouden. Onder andere Frank en ik zullen daar aanwezig zijn. 
En we nemen iets nieuws mee naar deze beurs, namelijk een prent van de (licht aangepaste) cameo tekening. Maar daarover later deze week meer!

2 opmerkingen:

Mario Baert zei

Zwolle toch net iets te ver, wel pas in Knokke geweest en een aantal van je NL collega's tegengekomen.
Een hoop werk geweest voor dat orgel en die raampjes ...en die stellingen!

IJsbrand Oost zei

Zwolle is voor mij nou eens mooi dichtbij, in tegenstelling tot Knokke. Maar wellicht ben ik er volgend jaar wel bij...

De lijnen van het orgel vallen trouwens wel mee: best een leuke hoeveelheid horizontale en verticale lijnen, maar wel allemaal netjes naast elkaar. Dit in tegenstelling tot de steigers waarbij alle buizen voor en achter elkaar langs lopen, horizontaal, verticaal en diagonaal. En dan viel dit plaatje nog wel een beetje mee. Het plaatje waarvan de schets onderaan de vorige post staat is pas echt om kramp van in je handen te krijgen ;-)