woensdag 14 mei 2014

434. Stripmanifestatie in Drachten


Komend weekend is het eindelijk dan zover en vindt de eerste Noordelijke Stripmanifestatie in Drachten plaats!
En dit niet zomaar een stripbeurs, want er vinden naast de gewone beurs allerlei activiteiten plaats, zoals presentaties, workshops, interviews en meet and greets met stripmakers.


In aanloop naar de albumuitgave van Max Miller deel 2 (in Haarlem op 31 mei / 1 juni) zullen ook Frank (alleen zaterdag) en ikzelf (beide dagen) aanwezig zijn. Niet alleen hebben we zoals gewoonlijk alle Max Miller prenten, het eerste Max Miller album, originele tekeningen, schetsen e.d. bij ons, ook in Drachten zal al een hele vroege preview te zien zijn van een speciale Max Miller uitgave waar we in stilte al een poosje aan werken. Kom dus vooral naar Drachten komend weekend! Je vindt ons op het tekenaarseiland B.

Wat staat er verder voor mij op het programma:


  • Op zaterdag en zondag zit ik van 11.15 tot 12.00 uur aan de zogenaamde interactietafel. In deze drie kwartier zal ik proberen te laten zien hoe Frank en ik een strip opzetten en vooral op welke manier ik een pagina en/of een losse tekening in beeld breng en uitwerk. En het is vooral de bedoeling om met elkaar in gesprek te raken, dus heb je altijd al iets willen weten? Vraag het gewoon. In principe kan iedereen gewoon aanschuiven. Tijdens deze interactie heb ik pagina's en losse tekeningen, inclusief de schetsen, bij mij van het nieuwste Max Miller verhaal. En als het meezit zelfs een tekening waar ik op dit moment aan werk.
  • Op zaterdag 14.30-15.00 uur ga ik de tekenuitdaging (battle) aan met Eric Heuvel, Marq van Broekhoven en Ed van der Linden. Ook zelf ben ik benieuwd wat voor tekening dan zal ontstaan!
Genoeg te doen dus komend weekend in Drachten. Tot dan!

3 opmerkingen:

hf zei

Zit in Griekenland....

IJsbrand Oost zei

En op 7 juni in Groningen mag ik hopen?!

HF zei

Natuurlijk! Vandaag teruggekomen.