zaterdag 19 januari 2008

84. Werkelijkheid versus echtheid

Pagina 20 is eigenlijk een overgangspagina. Is Max Miller op pagina 19 nog in Nederland, op pagina 21 is hij in Engeland, op weg naar Cornwall. Pagina 20 is dus de overgang tussen beide landen.
Ondanks dat hij op deze pagina (overigens nog vrij tam) wordt achtervolgd door een tweetal in een Toyota Fun Cruiser en z’n relatie met Agnes (het favoriete nichtje van z’n opdrachtgever Harry) er niet bepaald beter op wordt, is deze pagina dus vooral belangrijk om te laten zien dat hij op weg gaat naar Engeland en wel via de veerboot van Calais naar Dover.


Om mijzelf vrijheid te geven bij het tekenen maak ik nauwelijks gebruik van bestaande decors, maar sleutel ik decors liever in elkaar op basis van diverse beelddocumentatie. Op die manier kan ik een een fictieve wereld bouwen op basis van de verhaaleisen, die wel ontleend is aan werkelijkheid en de sfeer van echtheid heeft.
Op deze pagina wijk ik op een tweetal plaatjes af van dit principe. Deze plaatjes zijn echt ontleend aan de werkelijkheid. Het gaat hier dan ook niet om de fictieve stad (wel gebaseerd op een bestaande stad overigens) van de afgelopen 19 pagina’s, maar om bestaande plaatsen en in zo’n geval vind ik dat ik dan ook deze bestaande plaatsen correct moet weergeven.


Dit geldt overigens ook voor één plaatje van pagina 21…

Verwachting volgende update: zondag 27 januari 2008

1 opmerking:

Anoniem zei

Het ziet er allemaal goed uit en ik blijf je zeker volgen.
Groet Pieter