maandag 4 augustus 2008

117. Aanpassen

Zo, terug van een ruime week Bretagne! Lekker lezen, nieuwe indrukken en inspiratie opdoen, nadenken over nieuwe Max Miller verhalen en zelfs een beetje tekenen aan het huidige verhaal! Maar nu ik terug ben niks geen nieuwe verhalen meer: doorwerken aan 'Moordkunsten' !!

Ik blijf meestal net zolang sleutelen aan een pagina tot ik (bijna) helemaal tevreden ben. Soms echter verplicht ik mijzelf om, na het 'bevriezen' van een pagina, toch nog een keer terug te keren naar een pagina. In dit geval omdat Max op pagina 28 meer tijd moet krijgen om te ontsnappen aan zijn achtervolgers. In bovenstaande versie wordt weliswaar Vittorio tijdelijk uitgeschakeld, Barney mankeert niets en zou direct de achtervolging in kunnen zetten. En dat is nou net niet de bedoeling.

Bij het tekenen van het tweede plaatje van pagina 28 krabbelen zowel Vito als Barney op na de klappen die ze op pagina 27 hebben ontvangen. Maar dan moet Barney wel gevloerd worden op pagina 27. Terug dus naar deze pagina om dat voor elkaar te krijgen.

Niet alleen krijgt Barney hier nu een kaakstoot van Vito (die de rode koffer in zijn kruis gereden krijgt), de actie is nu ook veel beter getekend; dubbele winst dus. En ondanks dat dit soort hertekensessies veelal veel tijd kosten, is het vrijwel altijd de moeite waard...

Geen opmerkingen: