zondag 13 december 2009

209. Trappen

In de oude opzet kwam na de strook zoals die in de vorige update te zien is (waarop Victor biedt op een schilderij) een strook met plaatjes in het trappenhuis van Bolle Auctions. Victor verlaat het veilinghuis in vliegende vaart, maar wordt tegengehouden door een potige medewerker van veilinghouder Bolle.

Toen ik deze strook oorspronkelijk tekende (op vakantie in Denemarken) heb ik mij bijzonder vermaakt met het tekenen van deze decors. Maar de handeling in de plaatjes bleef toch nog steeds wel een beetje proppen.

Dus heb ik mij wederom uitstekend vermaakt met het uitbreiden van de decors in ditzelfde trappenhuis. Aan de actie verandert helemaal niets, maar de plaatjes hebben nu beslist meer sfeer gekregen.

4 opmerkingen:

Otto zei

Ziet er allemaal ontzettend mooi uit. Ik ben gek op van die art deco ramen zoals op de achtergrond getekend is.
Toch een vraagje. In plaatje 2 ga je over de as. Het is niet veel maar het lijkt net of in het 2de plaatje een tweede Victor Reuter de andere trap af komt. Nu is in dat ene plaatje de camera ergens anders in de ruimte gezet, wat in film (in deze context) meestal niet wordt toegepast.
Heb je dit bewust gedaan?

IJsbrand Oost zei

Hoi Otto,
Ik onderzoek altijd eerst de gewenste camerastandpunten om te bepalen hoe ik het verhaal wil gaan vertellen en hoe ik de leesrichting het beste kan afdwingen bij de lezer. Het tweede plaatje is dus bewust zo gemaakt. Ten eerste is het camerastandpunt lager dan op het eerste plaatje, waardoor grafisch zichtbaar is dat Victor naar beneden gaat. Daarbij loopt Victor op het tweede plaatje naar links en de helper van Bolle naar rechts waardoor een voorschot op de interactie van plaatje 3 wordt genomen. E.e.a wordt dan verder close-up afgehandeld op het vierde en vijfde plaatje.
Groet, IJsbrand

Otto zei

Bedankt voor je reactie, IJsbrand.
En wat leuk om je boekenkeuze te lezen in de nieuwe Eppo. En als klapper staat er ook in dat 2010 het jaar van Moordkunsten gaat worden (vrije vertaling). Heb je enig idee hoe (met hoeveel blz per keer) en wanneer het gepubliceerd gaat worden?

IJsbrand Oost zei

Hoi Otto,
Moordkunsten komt inderdaad in Eppo, en daar ben ik natuurlijk erg blij mee! Wanneer precies en de verschijningsfrequentie is nog niet definitief bepaald. Maar de publicatie zal naar verwachting (pas) medio 2010 (najaar?) starten. Tot die tijd wordt het heel hard doortekenen :-)
Groet, IJsbrand