vrijdag 12 november 2010

261. Jubileum (en andere zaken)

Afgelopen zomer stond Max Miller al een keertje in het Volvo Klassieker Magazine (VKM nr. 16 om precies te zijn) zoals hier te lezen is. Toen was al duidelijk dat de prent nog een vervolg zou krijgen in de vorm van een kleurplaat voor het jubileumnummer van de Volvo Klassieke Vereniging (VKM nr. 17).

Dit nummer is inmiddels verspreid, en inderdaad met bovenstaande kleurplaat. Op deze kleurplaat staat Max naast zijn Volvo Amazon en zwaait naar Eva (uit het korte verhaal 'Spelbederf') die aan komt rijden in haar Volvo PV 444 (of de Kattenrug zoals dit type in de volksmond genoemd wordt).

Het decor van de tekening wordt gevormd door het vliegveld gebouw van Schiphol uit de jaren '20 dat nu in het Aviodrome in Lelystad staat. Dit decor is natuurlijk niet zomaar gekozen, want het jubileumfeest werd in oktober gehouden in het Aviodrome. En als je goed kijkt zijn in de tekening verwijzingen te vinden naar dit feest (klik vooral even op het plaatje voor een vergroting).

Het is nog heell even wachten tot 'Moordkunsten' start in Eppo, maar naast de publicaties in VKM duikt Max Miller zo nu en dan al op in andere tijdschriften.
Gisteren ontving ik het nieuwste nummer van Stripnieuws (uitgegeven door het Stripschap) waarin een impressie van de afgelopen Stripdagen in Houten wordt gegeven. Eén van de tekeningen die ik op de beurs maakte is afgedrukt in dit nummer. Altijd leuk om onverwacht je werk terug te zien!

De presentatie van het striptijdschrift Por Dios in een heuse striptrein van Amsterdam Centraal naar Maastricht (en terug) is alweer bijna 2 weken geleden, maar een paar dagen geleden werd ik geattendeerd op een foto waarop ik tijdens de treinrit een tekening op groot formaat maak voor de NS, als dank voor de medewerking. Een kort verslag en nog een andere foto is hier te vinden.

Geen opmerkingen: