woensdag 9 november 2011

313. Omissie

Vorige week vermoedde Otto dat de ruwe schets van het grote gebouw dat ik hier liet zien wel iets met de traditionele nieuwjaarskaart te maken zou hebben. Nou nee dus, maar daarmee wees hij mij onbedoeld wel op het feit dat ik niet van alle projecten die ik onder handen heb iets liet zien. Met de plaatjes hieronder ga ik die omissie herstellen.

Allereerst ben ik tussen de bedrijven door wel degelijk bezig met een nieuwjaarskaart, en de opzet hierboven maakt een goede kans om dé nieuwjaarskaart voor 2012 te worden.

Ook ben ik bezig met een uitgebreide Max Miller tekening waarop een Chevrolet uit 1957 een centrale plaats inneemt. Overigens is bovenstaand plaatje een uitsnede uit de voorstudie en niet uit de definitieve prent.

Tot slot wil ik graag nog even terugkomen op het de ruwe schets van het gebouw van vorige week. De opzet die ik had gemaakt werd positief ontvangen, maar toch moest het camera standpunt anders. Dat heb ik dus gedaan en inmiddels is de tekening ook al grotendeels geïnkt. En nee, dit is niet het Centraal Station van Amsterdam, al zijn beide gebouwen in dezelfde tijd gerealiseerd (het Centraal Station is slechts een paar jaar ouder). Wie het weet mag het zeggen!

5 opmerkingen:

Otto zei

De gele M op de nieuwjaarskaart? Als voornemen om daar nooit meer iets te eten?
Die auto is vet! (net als die M maar dan op een goede manier)
En dat gebouw? Ik geef het op. Ik heb alle historische gebouwen in Groningen afgespeurd maar niets kunnen vinden wat hier op leek, waar staat het?

IJsbrand Oost zei

Die associatie had ik nog niet gemaakt met de 'M', maar dat lijkt mij een uitstekend voornemen! Voor mij staat de 'M' in deze context toch ergens anders voor. Maar als de tekening klaar is zal het voor iedereen duidelijk zijn!

En wie zei dat het gebouw in Groningen staat...

Otto zei

Nou, ik niet, ik zeg dat ie er niet staat. Ik heb nu wel meteen veel mooie oude gebouwen in Groningen kunnen bekijken.
Maar waar staat ie dan wel? Thats the question en ik heb niet de zin nog de puf om heel Nederland op google af te struinen.

Waarom kies jij overigens voor een nieuwjaarskaart ipv de meer gebruikelijke kerstkaart?

Anoniem zei

Het is een gebouw in Amersfoort. The place to be :)
En die M.. Tja, ik moest ook aan die te dure 'frietkraam' meteen denken ;)
Groetjes, -J-.

IJsbrand Oost zei

@Otto en -J-: Ik zal het raden van het gebouw wat vergemakkelijken. De plaatsnaam begint inderdaad met een 'A' (maar is geen Amersfoort) en Otto was in z'n eerste reactie heel erg warm...

En natuurlijk denkt iedereen bij die gele M direct aan die mega frietboer, maar toen ik een paar weken geleden tijdens een overleg wat verveeld uit een raam keek en die M boven de gebouwen uit zag steken kreeg ik toch echt een andere associatie met iets waar ik mij wel graag mee bezig houd en nu weer heel intensief mee bezig ben. En dan vind ik het bijzonder leuk om zo'n bekend logo te annexeren voor mijn eigen tekenwerk!

@Otto: Ik teken nieuwjaarskaarten omdat ik helemaal niets heb met kerst (en dan met name niets met opgeklopte gezelligheid), maar iedereen één keer per jaar alle goeds toewensen vind ik een mooie traditie.