zaterdag 14 januari 2012

320. Op eigen risico

Frank schrijft deze week op de Bob Evers blog dat hij nog niet klaar is met het schrijven van het scenario voor het nieuwe Max Miller verhaal, maar dat hij mij wel alvast de eerste 12 pagina's heeft gestuurd. Deze 12 pagina's zijn overigens nog wel in concept, want gaandeweg het schrijven kan het zijn dat Frank nog aanpassingen doet in die eerste pagina's. Ik maak dus nu de eerste pagina's op eigen risico!
Maar gelukkig was Frank zo aardig om dit eerste deel van het scenario wel alvast te sturen, want met die eerste 12 pagina's kon ik vlak voor de jaarwisseling al wel bezig met de grafische vertaling van het scenario, en kan ik nu in het begin van het nieuwe jaar al direct volop aan de slag met het uitwerken van de schetsen voor deze pagina's.

Mijn tekentafel begint dan ook al aardig vol te liggen met schetswerk, van ruwe pagina-opzetjes tot eerste geschetste versies van de eigenlijke plaatjes, en van volledig uitgewerkte totalen van buitendecors tot uitsneden van auto-interieurs. Bovenstaande foto laat zien dat (gelukkig!) de kop er af is.

4 opmerkingen:

Fokko zei

Aan de slag, IJsbrand! ;o))

Otto zei

Station......moooooooooooi.

Wanneer moet je de eerste pagina aan Eppo aanleveren? Ik neem aan dat ze eerst Franka afmaken (mooi he) en dan Hel (ook mooi maar ik kan niet echt aan die naam wennen) en dan Max Miller?
En nu maar hopen dat Frank scenario vast is...

Anoniem zei

Danker Jan Orreel is voorlopig eerst druk bezig met een strip over brabant. Nadien gaat hij pas aan de slag met deel 2 van Hel op een scenario van Claeys. Ik gok op juni of augustus eer hij er aan begint.....

IJsbrand Oost zei

Er is nog geen definitieve planning voor publicatie in Eppo van het nieuwe Max Miller verhaal. Daarvoor heb ik nog niet genoeg pagina's getekend. Maar starten medio dit jaar is een voorzichtige indicatie. En dan is er eerst ook nog het album van 'Moordkunsten'...
Oh ja: ik hoop echt dat Frank niet alles in de eerste 12 pagina's overhoop gaat gooien en een opening verzint met bijvoorbeeld twee vliegtuigen boven een tropisch eiland!