woensdag 14 november 2012

356. Cameo (2)

 
Gistermiddag is in Paradiso Amsterdam het 100ste nummer (!!) van Eppo gepresenteerd. En dat niet alleen, in dit nummer staan ook de cameo's centraal die eind september via Catawiki zijn geveild voor Kika (opbrengst maar liefst 18.683 Euro!!!!!).

Het hoogste bod op de cameo in de strip Max Miller (en dan in het bijzonder in het komende verhaal 'De Orde van de Blauwe Steen') werd gedaan door Geert Postma en dat is best wel bijzonder. Niet alleen is Geert een grote stripliefhebber, hij heeft zo rond 1991/1992 ook model gestaan voor de oerversie van Max Miller (in het eerste verhaaltje dat in Wartaal -het toenmalige verenigingsblad van het Stripschap- stond heette hij dan ook nog gewoon Geert). In de Max Miller cameo in Eppo zie je dus eigenlijk twee keer dezelfde persoon in één tekening terug!


Afgelopen maandag liet ik al de schets van een lege set zien, hierboven is de set gevuld met alle personages...
... die vervolgens geïnkt...


...en gekleurd is. Wil je deze volledige tekening geletterd en ingekleurd zien: als abonnee heb je de Eppo waarschijnlijk al thuis en vanaf morgen is dit 100ste nummer Eppo verkrijgbaar bij je lokale tijdschriftenzaak!

3 opmerkingen:

Otto zei

Wat een geweldig succes, GEFELICITEERD!
Op naar het Glazen Huis zodat we strips de landelijke aandacht kunnen geven?
Het eindresultaat ziet er spectaculair uit!

IJsbrand Oost zei

Glazen huis? Goed idee! Laat het idee eens vallen bij de Eppo redactie!

Otto zei

Waarom de Eppo redactie?
Bij deze actie staat Eppo en catawiki overal maar het meeste werkt is door de tekenaars gedaan en het meeste geld is van stripfans gekomen terwijl Eppo er mooi weer mee maakt.
Laat de verenigin voor stripmakers een van de pot komen en iets anders doen dan die malle stripkrant!

Ik heb overigens een enorme uitdaging om ergens een Eppo te kopen. In Boxmeer is ie in geen enkele tijdschriften handel te koop, sommige wisten niet eens wat voor blad het was.
Einde rant.