maandag 25 maart 2013

370. Kunst

Frank en ik hebben al eerder benoemd dat verschillende scènes zich afspelen in het huis van Pjotr. Zo'n huis moet natuurlijk ingericht worden en dat ging tijdens het schetsen van de pagina's best wel soepeltjes.


Ik wist echter niet zo goed wat er in de lijsten aan muur moest komen. Ik bleef maar twijfelen en om het tekenen niet te vertragen liet ik ze eerst maar leeg.


Dat ging zelfs zover dat ik Jildou alle lijsten maar liet voorzien van een egale standaardkleur...Maar nu ben ik eruit! In totaal hangen er 8 lijsten in de woonkamer. Met bovenstaande tekeningen worden 5 ervan gevuld.
Hoe ik dit probleem heb opgelost? Door nog eens goed naar de achtergrond van Pjotr te kijken: Pjotr is namelijk afgestudeerd in kunstgeschiedenis, met als specialisatie architectuur. En dan is het verklaarbaar dat hij ontwerpen van (moderne) architectuur aan de wand heeft hangen.

Ik heb mij dus helemaal uit kunnen leven op het ontwerpen van deze gebouwen, want op de lagere school al wilde ik architect worden. Het ontbreken van voldoende vaardigheid in exacte vakken gooide roet in het eten... Gelukkig kan ik mij als striptekenaar nu legitiem bezig houden met het tekenen van allerlei gebouwen, oud en modern. En daarvoor heb ik helemaal geen wis- en natuurkunde nodig!

Geen opmerkingen: