vrijdag 14 juni 2013

380. Goed voorbereid, en toch...

Als tekenaar zorg ik er altijd voor dat ik voldoende beelddocumentatie tot mijn beschikking heb voordat ik ga tekenen. En omdat de scènes in Aduard een flink aantal pagina's beslaan heb ik de tijd genomen om ter plekke foto's, schetsjes en plattegrondjes te maken.


Deze verzamelde beelddocumentatie heb ik gebruikt bij het tekenen van bijvoorbeeld het onderstaande totaal van de Abdijkerk. Hierbij het proces van foto tot ingekleurde tekening:


Met bovenstaande foto als referentie maakte ik eerst een decorschets, inclusief de steigers die nodig zijn voor de (voor ons verhaal) noodzakelijke restauratie...


Vervolgens heb ik Max, Pjotr en alle figuranten toegevoegd, de preekstoel (bedekt met een doorzichtig plastic zeil) getekend, en de tekstballonnen geplaatst...


...die de basis vormde voor de potloodtekening...


...die ik vervolgens geïnkt heb.


En tot slot kleurde Jildou de pagina bijzonder effectief en sfeervol in.

Maar ondanks dat ik mij goed had voorbereid en zorgvuldig te werk ben gegaan, heb ik in een detail van bovenstaande tekening toch een kleine maar essentiële perspectief-/constructiefout gemaakt. Deze fout heb ik, nadat de pagina al ingekleurd was, alsnog gecorrigeerd en die versie zal in Eppo en album verschijnen.

Nou ben ik eigenlijk wel benieuwd of iemand deze fout kan ontdekken, want het is niet iets dat je in één oogopslag ziet (ik zag het ook pas nadat ik de inkleuring al een paar weken in huis had).
Een mooi moment voor een kleine prijsvraag dus! Onder degenen die mij voor volgende week vrijdag (dus vóór 21 juni 2013) het goede antwoord mailen (maxmillerstrips[at]xs4all.nl) verloot ik een leuke verrassing. Ik wacht vol spanning af!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ga geen fouten zoeken hoor Ijsbrand, maar toch weer mijn complimenten. Hopelijk deze kerst als album onder de boom?

IJsbrand Oost zei

Met kerst onder de boom gaat net niet lukken, want dan loopt het verhaal nog in Eppo. Begin 2014 is de planning!

Fokko zei

Ik doe een gokje IJsbrand. Zie de mail.