dinsdag 22 april 2014

431. De Orde van de Blauwe Steen: Vooraankondiging


Hier boven een screenshot van een activiteit die al een poosje ietwat verdekt op de website van de Martinikerk in Groningen staat vermeld... En natuurlijk heeft die activiteit alles met Max Miller te maken!

Op zaterdag 7 juni a.s. staat nl. het Max Miller album ' De Orde van de Blauwe Steen' centraal tijdens de openstelling van de Martinikerk.
Niet alleen is de kerk dan de hele dag open, ook de gewelven zijn die dag geopend voor publiek en dat gebeurt maar hoogst zelden en dan alleen onder begeleiding. En ook de gewelven staan dan in het teken van het stripverhaal. De toegang tot de kerk is die dag gratis.


Wat deze dag voor Frank en mijzelf extra feestelijk maakt is dat er dan een speciale Martinikerk-editie van het album verschijnt met een afwijkende albumcover ten opzichte van de handelseditie. Hierboven alvast een voorproefje van deze cover in de basiskleuring die door Studio Leonardo nog wordt voorzien van schaduwwerking en andere kleureffecten.

Natuurlijk zijn Frank en ikzelf de hele dag aanwezig om de albums te signeren, te vertellen over het nieuwe verhaal en dan natuurlijk met name over de scenes in de kerk zelf. Ook zijn de originele pagina's van deze scenes deze dag te bekijken (en te koop).

Binnenkort meer informatie over deze speciale dag in de Martinikerk op de website van de Martinikerk en hier op de blog.

5 opmerkingen:

HF zei

Dit vind ik toch wel zo ongelooflijk cool!

Anoniem zei

Hallo IJsbrand,

Wat is dan de reden waarom Studio Leonardo die kleurbewerking moet doen ?

gr. Richard

IJsbrand Oost zei

@Hans: en anders ik wel!
@Richard: 'moeten' is een te groot woord. Tot nog toe zijn alle Eppo en albumcovers door Leonardo gekleurd, wat natuurlijk op rij een eenheid geeft. Daarbij hadden we op dat moment erg weinig tijd en dan is het handig om dat uit handen te kunnen geven. De regie en het kleurbeeld is wel door mijzelf gedaan (op basis van de inkleuring van de pagina's door Jildou).
Groet, IJsbrand

Anoniem zei

Oke bedankt voor de info.
Is de speciale editie ook al ter verkrijgen in Drachten op 17/18 mei ?

gr. Richard

IJsbrand Oost zei

@Richard,
Nee, helaas. De gewone editie verschijnt op de Stripdagen in Haarlem (31 mei-1 juni).
De Martinkerk-editie verschijnt op 7 juni en zal vooralsnog alleen verkrijgbaar zijn in de Martinikerk. De kerk is die dag vanaf 11 uur open en na de presentatie is het boek dan te koop. Natuurlijk gesigneerd door Frank en mijzelf.
Groet, IJsbrand