zondag 26 april 2015

473. Promotieborrel in Café de SleutelDe afgelopen periode onderbreek ik het werken aan het nieuwe Max Miller verhaal met enige regelmaat om andere tekeningen en stripjes te maken.
Eén van die projecten betreft een serie van 6 reclamestripjes voor Groninger Horeca ondernemer Ineke de Boer, die Frank Jonker en ik samen maken. 
We maken ze niet allemaal tegelijk, maar 1 strip per 2 maanden. Dit heeft alles te maken met de publicatie van de stripjes in de Groninger Glossy Stadmagazine, een tijdschrift dat tweemaandelijks verschijnt.

Voor het april/mei nummer van 2015 kozen we samen met Ineke als thema de promotieborrels die regelmatig gehouden worden in Café de Sleutel aan de Noorderhaven 72 te Groningen.
Natuurlijk zijn de stripjes primair bedoeld als reclame, maar Frank en ik hebben expliciet de opdracht gekregen om er leuke / grappige stripjes van te maken waarin naast een grap vooral ook de sfeer van de horecagelegenheid tot uitdrukking komt.


Die sfeer benadrukken we nog eens extra door het laatste plaatje de grootste te laten zijn, met daarin een totaal van in dit geval 'De Societeit' van Café de Sleutel, waaruit blijkt dat het daar goed toeven is. En in werkelijkheid is dat ook zeker het geval in dit prachtige middeleeuwse pand!


De grote plaat van deze strip heb ik voor andere publiciteitsdoeleinden trouwens ook los geknipt van de strip. Hiervoor vond ik het belangrijk dat de tafel op de voorgrond in z'n totaal te zien is. 
Het origineel voor de strippagina heb ik daarom getekend met de tafel buiten het kader. Niet te zien in de strip dus...


...maar wellicht wel op de website of facebook pagina van Café de Sleutel.

2 opmerkingen:

Otto zei

Het ziet er weer prachtig uit IJsbrand. Je krijgt zin om er een feestje te gaan bouwen!

IJsbrand Oost zei

En dat is nou net de bedoeling van de strip, Otto!

Overigens is café de Sleutel nog veel groter. Wat je in deze strip ziet is alleen nog maar de zaal die 'De societeit wordt genoemd.
In het volgende stripje (het wordt een serie van 6, en niet alleen over De Sleutel) laten we een ander deel zien die niet bestemd is voor feesten en partijen, en waar je zo aan kunt schuiven...