maandag 22 augustus 2016

523. Albumuitgave Max Miller deel 3 'Schaduwspel'


Bijna is het zover: tijdens het Brabants Stripspektakel op 3 en 4 september in Veldhoven verschijnt het derde Max Miller album 'Schaduwspel'. En natuurlijk signeren we beide dagen in Veldhoven ons nieuwe album. Meer informatie over het signeren in Veldhoven publiceer ik op deze blog in de week voor beurs.

De Eppo lezers hebben het verhaal natuurlijk al kunnen lezen in Eppo Stripblad. En wellicht is het opgevallen dat 'Schaduwspel' maar 34 pagina's telt. Dat is gedaan met reden, want in het nieuwe album wordt ook het korte verhaal 'Spelbederf' opgenomen.


Thematisch gezien hebben beide verhalen overeenkomsten, en daarom hebben we ervoor gekozen om beide verhalen in dit album op te nemen. Spelbederf laat enerzijds zien dat Eva zeer sportief is, graag meedoet aan competities, en het verklaart ten dele ook waarom ze zo goed kan schieten.


Voor het album heb ik een extra pagina tussen 'Schaduwspel' en 'Spelbederf' gemaakt, zodat beide verhalen met elkaar verbonden worden en er (hopelijk) een doorlopend album 'gevoel' ontstaat. Het verhaal 'Spelbederf' wordt daarmee min of meer een verhaal in een verhaal, en daarom heb ik kleine aanpassingen aan de tekst, tekeningen en inkleuring doorgevoerd, zodat beide verhalen, slechts van elkaar gescheiden door een extra titelpagina, in elkaar overlopen.

Vol spanning wacht ik nu het kant en klaar gedrukte album af!

7 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi werk, IJsbrand en Frank!

IJsbrand Oost zei

Dank voor het compliment, Fokko!

Otto zei

Leuk dat er een extra verbindende pagina tussen zit. Ik ben enorm benieuwd.

IJsbrand Oost zei

Nog iets meer dan een week geduld, Otto; Dan signeer ik je album met veel plezier!

Mario zei

Heb 'm gelezen. En wow, dit verhaal loopt als een trein! Spannend, mooi tekenwerk. In één ruk uitgelezen!
Wilde wachten op de Making Of versie, maar kon natuurlijk niet wachten. ;-)

IJsbrand Oost zei

Dank je wel voor het compliment Mario. Fijn dat het album zo lekker wegleest. Achter de schermen van... Max Miller: Schaduwspel' staat gepland voor februari/maart 2017. En als je afgelopen najaar Achter de schermen van Moordkunsten hebt gekocht, dan sta je automatisch op de lijst voor deze nieuwe dossier editie!

Frank Jonker zei

Ha Fokko, Otto en Mario,

Fokko en Mario, dank jullie wel voor de complimenten. En Otto, leuk om in Veldhoven een album voor je te mogen signeren. Ben benieuwd wat je van beide verhalen en de verbindende pagina vindt.
Prettig weekend allemaal!

Hartelijke groeten,

Frank