woensdag 31 mei 2017

544. Noordelijke Stripmanifestatie te Leeuwarden

  
Aanstaande vrijdag en zaterdag, 2 en 3 juni vindt voor derde keer de Noordelijke Stripmanifestatie plaats. Met diverse presentaties en workshops, de tekenbattle, interviews en vele signerende stripmakers. En dit alles op een geheelnieuwe locatie, namelijk Schouwburg De Harmonie in Leeuwarden.


Natuurlijk zijn IJsbrand en ik ook aanwezig met alle Max Miller albums zoals Moordkunsten, De Orde van de Blauwe Steen, Schaduwspel en de allerlaatste exemplaren van Achter de schermen van... Max Miller-Moordkunsten. IJsbrand, die dit jaar alleen op vrijdag 2 juni aanwezig is, neemt bovendien ook de verschillende Max Miller prenten, ansichtkaarten, en een selectie originele tekeningen en strippagina's meeEn mocht je het boek ‘Achter de schermen van Max Miller: Moordkunsten’ nog niet hebben: het allerlaatste exemplaar heeft IJsbrand ook bij zich. En hier geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt!

(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

Verder hebben we alle Bob Evers albums in harde en/of zachte kaft bij ons en diverse Donald Duck albums  uit de Vrolijke Stripverhalen en de Spannendste Avonturen-reeks. Bovendien zijn er heel wat Ducktekenaars aanwezig, zoals Wilma van den Bosch, Henrieke Goorhuis, Tim Artz en Piet Voordes.

(Illustratie: Eric Heuvel)

Natuurlijk hebben we ook de hardcover-editie van Nieuwe vrienden bij ons. Eric is beide dagen aanwezig en heeft ook de diverse January Jones en Carbeau albums, Quaco en de overige educatieve albums bij zich. En uiteraard proberen we al die albums te voorzien van tekening, tekst en handtekening voor iedereen die dat maar wil.

Zaterdag om 14.15 uur is er een interactief interview met, zoals het programma van de Noordelijke Stripmanifestie zegt, een aantal gerenommeerde stripscenaristen. Ger Apeldoorn, eveneens scenarist, houdt een serie interactieve interviews over het schrijven van stripverhalen, waar ik samen met mijn collega's Sytse Algera,  Eric Hercules, Jan Kruse, Pascal Oost, Herman Roozen en, beiden onder voorbehoud, Patty Klein en Martin Lodewijk. Kortom, genoeg te doen en te zien tijdens de Noordelijke Stripmanifestatie. We hopen jullie dit weekend dan ook allemaal te mogen begroeten in Leeuwarden.

 

3e Noordelijke Stripmanifestatie
Vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni

Stadschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden

Openingstijden: vrijdag  van 12.00 uur tot 18.00 uur
                        zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Interactieve interviews: zaterdag om 14.15 uur

Info: http://www.stripmanifestatie.nl/

Geen opmerkingen: