zondag 14 oktober 2018

563. Max Miller en andere strips in Breda

 
Twee weken geleden vond in het Chasse-theater in Breda het jaarlijkse Stripfestival Breda plaats. Dit jaar signeerden IJsbrand, Danker Jan en ik in de stand van De Stripspecialist, waar dit jaar ook Uitgeverij Dark Dragon Books vertegenwoordigd was. Vrijdag was ik al even een kijkje bij de stand van De Stripspecialist in het Chassé-theater en ook zaterdag was ik al vroeg aanwezig in Chasse.
Even later arriveerde ook Danker Jan en na het uitstallen van onze album kreeg ons deel stand al gauw hetzelfde aangezicht als die van vorig jaar met IJsbrand aan de ene kant met Max Miller en uiteraard de gloednieuwe Max Miller poster, Danker Jan aan de andere kant met de verschillende edities van Hel en natuurlijk Tel Israel, Publiek Geheim, de Brabant strip en  ik met onder andere Bob Evers, Nieuwe vrienden en Donald Duck. Verder hadden op zaterdag gezelschap van Chantal Knijff en Patrick Cornelis. Vanwege spoorwerkzaamheden kwam IJsbrand al laatste van ons aan bij Chassé maar wel voor tien uur, zodat de stand helemaal ingericht voordat het Stripfestival Breda van start ging. En vanaf het begin af aan werden we door Guido voorzien van koffie, thee, water, cola, broodjes en wat al niet meer, terwijl Chantal muffins voor de hele stand had meegenomen,  die we ook aan onze bezoekers uitdeelden.

(Illustratie: Danker Jan Oreel)
Nog een klein rondje over de beursvloer en toen gingen de deuren van het Chassé Theater open en al snel meldden zich de eerste bezoekers aan onze stand. Van af dat moment kwamen van de ene kant de diverse edities van De avonturen van Hel 2: De Sibylle-codex, softcover, Dossier Editie en af en toe van de kant van Danker Jan naar me toe, terwijl ik van de kant van IJsbrand de Max Miller-albums 'De Orde van de Blauwe Steen' en 'Schaduwspel' toegeschoven kreeg.
 

Albums die IJsbrand voorzag van een tekening van Max, Eva of van hen beiden, terwijl Danker Jan heel wat keren Hel, Julia of Toy in album vereeuwigde.
(Foto: Erwin Suvaal)

Ook de Max Miller poster trok veel belangstelling. Veel fans van Max hadden de poster ook van te voren bij IJsbrand gereserveerd.
 
 En ook van Achter de Schermen van... Max Miller - Schaduwspel mochten we diverse exemplaren signeren. Tegeljkertijd voorzag Danker Jan ook heel wat exemplaren van Tel Israel en het eerste deel van De avonturen van Hel 'De koffers van Raz Fadraz' van tekening en handtekening.
(Illustratie: Hans van Oudenaarden)

Tussen alle Hel  en Max Miller-albums door mocht ik ook nog de Bob Evers album 4 en 5 signeren, De strijd om het goudschip en Een overval in de lucht, net als diverse exemplaren van Vrolijke stripverhalen van Donald Duck 25 en De Spannendste avonturen van Donald Duck 16 en 17,
(Foto en illustratie: Danker Jan Oreel)

Intussen werden in de andere zaal in de stand van BD Must Editions de Franse edities van Rhonda en Helena verkocht. Jean-Michel bracht een bezoekje aan onze stand en had een stapeltje ex-librissen voor Danker Jan en mij met het verzoek of we wilden signeren. De genummerde en gesigneerde ex-librissen waren bedoeld voor in de luxe Franse zwartwit-editie van Helena 2: Le codex de la Sibylle.
(Foto: Alex Odijk)

Rond half drie werd het even wat rustiger aan de stand en konden we om en om even de rest van het stripfestival bezoeken. Zo had ik tijd om ook even bij de stand van Eppo te gaan kijken waar Hans inmiddels al heel wat van de nieuwe Rhonda-albums had mogen signeren. En ook nu was er nog behoorlijk wat belangstelling voor Rhonda.
(Foto: Laurens, Bron: De Getekende Reep)
 

Toen ik even later terugkwam bij de stand van De Stripspecialist waren daar inmiddels ook weer heel wat bezoekers.

Uiteindelijk zijn we tot tegen vijven blijven signeren. Toen was het echt tijd om huiswaarts te keren. Al waren er vele stripmakers die nog even iets eten of dronken bij 't Hijgend Hert tegenover het Chassé Theater alvorens ofwel naar het jaarlijkse diner te gaan.

Ook op zondag was ik vroeg in het Chasse Theater, al zou ik deze dag zonder het gezelschap van Danker Jan en IJsbrand moeten doen. Chantal en Patrick waren wel beide dagen aanwezig en we kregen gezelschap van Eric Doppelberg. Bovendien zou Wilco de kinderen Pokemon-les geven in de stand van de Stripspecialist. Vooraf nog even een rondje over de beursvloer, waarbij ik niet verder kwam dan de stand van Eppo. Toen was er koffie bij De Stripspecialist en dat was een goede reden om weer terug te gaan.
(Foto's: Alex Odijk)

Om tien gingen de deuren van Chasse weer open en ook nu trok de Stripspecialist vanaf het begin van de dag flink wat bezoekers.
(Illustratie: Michel Nadorp  ©Disney)

Op zondag bleek vooral Donald Duck een populair karakter en het Vrolijke Stripverhalen-album raakte dan ook al vroeg op de dag uitverkocht.
(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

Maar in De Spannendste avonturen-album hebi k nog  een flink aantal keer Donald, Dagobert of Kwik, Kwek en Kwak in album mogen tekenen. Maar ik moet ook Bob Evers 3: Drie jongens op een onbewoond eiland signeren en zelfs nog een exemplaar van De verdronken paarden van Ameland.

(Foto: Erwin Suvaal)
Intussen had Hans plaats genomen in de Eppo-stand waar veel belangstelling was voor een tekening met handtekening in een of meer van de edities van de drie Rhonda-albums. Door alle drukte bij de stand van De Stripspecialist kwam er pas 's middags weer iets van om even bij Hans te gaan kijken. En net als op zaterdag stonden er meerdere belangstellenden bij Hans voor de stand  
(Illustratie: Michel Nadorp, © Disney)

 Daarna toch weer terug naar de stand van de Stripspecialist waar ik nog tot tegen vijf uur heel wat Duckalbums heb mogen signeren en tekeningen heb gemaakt op papier of in de diverse schetsboeken. verschillende Hel, Max  Miller en Donald Duck-albums mocht signeren. En zo werd het uiteindelijk vijf uur en tijd om de overgebleven boeken in te pakken en huiswaarts te keren.
 
 
Kortom, twee hele drukke, enerverende en vruchtbare tijdens het Stripfestival Breda. Daarom wil allereerst Guido en de medewerkers van De Stripspecialist bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid  en de algehele verzorging tijdens het Stripfestival Breda van dit jaar . IJsbrand,  Danker Jan, Chantal, Patrick, Eric, Wilco, Rob, Rob, Cindy, Eric, Carolien, Hans, Aimee, Kenny, Joop, Herman, Alex, Jean-Michel, Willem, Fred, Marissa, Romano, Anco, Eric, Eric, Fons, Fons, Henry, Ine, Martin, Ferry, Georg, Thom,  Ruud, Johan, Ton en Ton voor de gezelligheid in en om de diverse stands. Alex, Erwin en Laurens, bedankt voor de foto's bij deze blogpost. En vooral iedereen die dat weekend speciaal voor ons naar Breda is gekomen. Dank jullie wel allemaal!

Geen opmerkingen: