woensdag 8 september 2021

587. Stripfestival Knokke-Heist 2021

 


Aanstaande zondag 12 september vindt in het casino van Knokke de zeventiende editie van het Stripfestival Knokke-Heist plaats. Natuurlijk met vele internationale tekenaars, maar ook een aantal Nederlandse stripmakers, waaronder Tim Artz, Aloys Oosterwijk, Romano Molenaar en natuurlijk Danker Jan en ik. En we hebben meteen een primeur. Speciaal voor het Stripfestival Knokke-Heist maakte Danker Jan bovenstaande prent, die zondag op het Stripfestival verkrijgbaar zal zijn. 
(Illustraties: Danker Jan Oreel)



Uiteraard hebben we ook de beide albums van De avonturen van Hel 2 bij ons 'De koffers van Raz Fadraz'  en 'De Sibylle-codex' . 


IJsbrand is helaas niet aanwezig, maar we hebben natuurlijk wel de Max  Miller-albums  'De Orde van de Blauwe Steen'  en 'Schaduwspel' bij ons.


(Illustratie: Angel Rodriguez, © Disney)

En verder natuurlijk de albums van Bob Evers in harde en/of zachte kaft,' het album Nieuwe vrienden en diverse Donald Duck-albums.

Danker Jan neemt onder andere Publiek geheim, De ridders van Gerle, ons verloren Hertogdom, Goes in strip, en natuurlijk de beide Hel-portfolio's 'De vier jaargetijden' en "Big adventures', zolang de voorraad strekt.



Danker Jan plaatste ook nog de twee onderstaande berichten op zijn Facebookpagina



Deze A3 prent komt uit het eerste verhaal van Hel. Drie jaar geleden heb ik die laten maken voor het Brabants Stripspektakel. Ik heb er nog een paar over. Wie komende zondag de moeite neemt af te reizen naar het stripfestival Knokke-Heist mag hem daar voor 3 euro mee nemen.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)

Dit is een van de schetsen die ik twee jaar geleden gemaakt heb voor een portfolio van Hel die geïnspireerd was op het werk van Alphose Mucha, in het bijzonder zijn 'Vier Jaargetijden'. Dit was de schets voor de 'Winter'. Alleen de uitgewerkte tekening voldeed niet helemaal en heb ik opnieuw gemaakt.
De afgekeurde tekening en deze schets zijn wel opgenomen in een klein schetsboekje. De portfolio zelf is nog volop verkrijgbaar, maar van het schetsboekje heb ik maar 14 exemplaren meer. En daarna is het echt op, ik laat er geen meer bij maken. Voor de liefhebbers voor 5 euro op te halen op het stripfestival van Knokke-Heist dat gehouden wordt op zondag 12 september.


Natuurlijk proberen we al dit moois te voorzien van tekst, tekening en handtekening voor iedereen die dat maar wil. We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op het Stripfestival Knokke-Heist.
(Illustraties: Danker Jan Oreel)
  
Stripfestival Knokke-Heist 2021

Zondag 12 september

Zeedijk-Albertstrand

8300 Knokke-Heist

Openingstijden: van 10.00 uur tot 17.00 uur

Info: http://www.stripfestivalknokkeheist.be/

Geen opmerkingen: