vrijdag 10 december 2021

589. Nu in de winkel: Ode aan Franka's De tanden van de draak


(Illustratie: Hans van Oudenaarden)

Vorige maand kondigden we het al aan. Nu, precies in de week waarin Henk Kuijpers zijn 75ste verjaardag viert (Henk, van harte gefeliciteerd! ligt het album 'Ode aan Franka's De tanden van de draak' in de winkel. Een album met hommages van 22 tekenaars  een bijdrage van Henk Kuijpers zelf en een cover van Hans van Oudenaarden

De plaat van Hans vind je ook terug in het album, maar de eerste hommage die je tegenkomt, op pagina 4 en 5 van het album, is die van IJsbrand. Met Eva in de hoofdrol en een bijrol voor Max. 

(Illustratie: Danker Jan Oreel)

Op pagina 28 en 29 is Danker Jan aan de beurt met uiteraard Hel en Julia in de hoofdrol, maar ook een bijrol voor de diverse personages uit 'De tanden van de draak', inclusief Franka zelf.

(Illustratie: Hans van Oudenaarden)

Op pagina 38 en 39 is het de beurt aan Hans met Rhonda (of is het Wynona) in de hoofdrol van de welbekende plaat die ook de cover siert. Verder vind je in dit album bijdrages van Mario Boon, Marq van Broekhoven, Frankie Drappier, Kim Duchateau, Fred de Heij, John Heijink, Dick Heins, Eric Heuvel, Guy de Hoop, Apri Kusbiantoro, Ed van der Linden, Luk Martens, Simon van der Molen, Romano Molenaar, Remco Polman en Wilfred Ottenheijm, Andree Schneider, Pascal Schokaert, Kristof Spaay en zoals gezegd een variatie op de cover van de eerste uitgave van De tanden van de draak door Henk Kuijpers zelf. Het album is voor alle Franka-fans en andere stripliefhebber verkrijgbaar in een oplage van 500 exemplaren en een beperkt aantal luxe edities. De meeste hommages zijn eerder gepubliceerd in Eppo 3-2021 en/of op Facebook. 

Geen opmerkingen: