zondag 1 april 2007

50. Intermezzo

Een strip lijkt veel op film: het is een combinatie van beelden en tekst (helaas geen muziek, behalve dan geschreven in tekstballonnetjes). Je kunt bij strips ook dezelfde 'trucs' uithalen als bij film, alleen is de techniek om hetzelfde doel te bereiken soms wat anders.

Op de schetsen van onderstaande strook brengt Max Pizza's rond, per plaatje op een ander adres. Bij een film zou je hier in een aantal korte snelle shots het pizza bezorgen laten zien. In mijn strip doe ik eigenlijk precies hetzelfde door per plaatje één pizza-klant te laten zien, en net als in een film probeer ik van iets wat in wezen saai is toch iets leuks te maken.

Bij elk adres dat in beeld gebracht wordt, wordt Max geconfronteerd met iets meer dan alleen de pizza's die hij moet bezorgen. Als voorbeeld het middelste plaatje, waar hij wordt 'overvallen' door de cowboys en indianen van een kinderfeestje. Max bezorgt zeker pizza's bij meer dan drie adressen, maar daar wonen vast mensen die net zo saai zijn als jij en ik, en die zijn het dus niet waard om in beeld gebracht te worden. Daarbij is voor dit soort zijwegen in het verhaal beslist niet veel ruimte beschikbaar en dus duurt de intermezzo tussen de eerste strook (waar Max aanbiedt om voor een gratis maaltijd maar even pizza's te bezorgen) en de derde strook waar de plot weer opgepakt wordt precies drie plaatjes...

Verwachting volgende update: zondag 8 april 2007

Geen opmerkingen: