zondag 13 september 2009

193. Speedboat

De schetsjes uit de vorige post hebben alles te maken met 'Draw & Shoot 2 : een fotoboek met Nederlandse stripmakers' dat wordt gemaakt door Karin Ceulemans en Jan Magito (www.jakari.be). Het wordt een boek met 2 pagina's per stripauteur, de ene pagina met een foto, de andere pagina met een tekening of strippagina.
Op de stripbeurs in Kampen heeft al Karin uitgebreid foto's gemaakt, maar de tekening moest nog gemaakt worden.


Op dit moment leg ik de laatste hand aan de tekening voor dit fotoboek. Het is een stripscène uit een niet bestaand Max Miller verhaal (alhoewel het gegeven beslist aantrekkelijk is voor een toekomstig verhaal).
Het leek mij leuk om eens iets te doen met snelle achtervolging met speedboten. Dat gegeven heb ik gecombineerd met een eerder gemaakte tekening waarbij Max uit het kader van de strippagina stapt (zie Eppo Stripblad 14 / 2009). Het resultaat is bovenstaande tekening, die in het fotoboek natuurlijk fullcolor zal worden afgedrukt.


Een extraatje voor dit fotoboek is Max staande bij een buitenboordmotor. Deze tekening is bedoeld voor het paginanummer. Ook ik ben benieuwd hoe Karin en Jan dit precies gaan vormgeven!

Geen opmerkingen: