zondag 20 februari 2011

275. Tipje...

In een reactie op de vorige update vroeg Otto of ik ook een tipje van de sluier voor de Eppo cover (die het startpunt voor 'Moordkunsten' in Eppo stripblad zal markeren) op zou kunnen lichten. De cover zelf moet natuurlijk nog even een verrassing blijven, maar een kleine hint wil ik wel alvast geven.

Het ontwerp voor de cover is natuurlijk ontleend aan een scène uit het verhaal, en daarvan wil ik wel tipje van de sluier oplichten.
Maar... niets voor niets: wil je iets meer te weten komen dan zul je op zoek moeten gaan!

Bovenstaand plaatje is een minieme uitsnede uit het decor van de covertekening, die ergens op mijn blog vanuit een een andere perspectief ook te zien is. Vind je de update, dan zie je ook het totale decor en de context van de cover. En wat dat nou precies met het verhaal te maken heeft? Dat zul je kunnen lezen in Eppo stripblad. Voor nu in ieder geval alvast veel plezier met zoeken!

2 opmerkingen:

Otto zei

Het decor is het interieur van een zaak waarvan de naam op de gevel uiteindelijk met 2 LL´en geschreven zou worden al had de Bolle een gevelreclame bedrijf ingehuurd met iemand die enigsinds dislecties was. ;-)

Wat ik mij kan herinneren best wel een drukke inrichting. De cover moet toch perse grafisch nogal "somber" zijn? (iets waar Henk Kuipers zich gelukkig niet aan hield met zijn schitterende Franka cover)

IJsbrand Oost zei

Bijna goed, maar niet helemaal. De zaak heeft inderdaad wel 2 LL'en in de naam (op de ruit, niet op de gevel), maar is niet de gallery waarvan de naam in eerste instantie fout gespeld was (en waarvoor jij mij hebt behoed). Je zult dus nog even verder moeten zoeken ;-)

De cover is grafisch gezien inderdaad eenvoudig doordat er sterk ingezoomd wordt op de handeling, maar somber, nee! Ik heb geprobeerd naast de handeling (waarvan ik zelf vind dat het een krachtig beeld is geworden) een aantal extra's in de plaat te verwerken die én de handeling versterken én sfeerverhogend zijn. En de inkleuring van Jildou maakt het geheel echt af!
Dus ondanks mijn voorliefde voor platen met veel decor (en actie) ben ik tevreden met het eindresultaat.