vrijdag 7 oktober 2011

308. En nu?

Deze week voor het eerst sinds maanden geen Max Miller in Eppo... dat is voor mij wel even weer wennen!

Voor Max Klaarblijkelijk niet, want hij geniet van een goed boek in een fijne stoel op het dakterras van z'n hotel.

Bovenstaande tekening is natuurlijk geen eindproduct. Maar het is ook geen traditioneel schetsontwerp zoals ik die normaal op papier maak. Deze tekening is een probeersel in het softwarepakket Manga Studio om eens te experimenteren met volledig digitaal tekenen. Wees overigens niet bang: ik blijf (vooralsnog) gewoon op papier met potlood en inkt mijn tekeningen maken.
Al een paar jaar gebruik ik Photoshop om mijn schetsen te bewerken en aan te vullen, en ondanks dat ik mij daar prima mee red is Photoshop eigenlijk niet zo geschikt om de schetsen digitaal aan te vullen met tekenwerk. En daar is Manga Studio nou juist wel heel geschikt voor. Daarnaast heeft dit pakket een aantal leuke hulpmiddelen zoals 3D rasters waarmee je heel snel schetsen in het juiste perspectief kunt plaatsen en bewerken.
De komende tijd ga ik met dit pakket, bij het maken van specifieke tekeningen (en als ik er even de tijd voor heb), eens lekker spelen!

Natuurlijk ben ik niet alleen maar aan het 'spelen'. Er wordt ook 'gewoon' getekend. In bovenstaande foto een selectie van tekenwerk waar ik mee bezig ben.

Zo werk ik aan een serie auto illustraties (allemaal frontjes), waarvan het de bedoeling is dat ze (in kleur) op t-shirts en kaarten gedrukt gaan worden. Zo heb ik een Volkswagen T1 bus, een Citroën DS...

...twee Ford Mustangs (1966 en 1969) en een Citroën 2CV getekend. En deze week nog worden ze ingekleurd. Leuk werk!

Max Miller mag dan nu op vakantie zijn, binnenkort moet hij terugkomen voor z'n laatste 'shoot' voor het verhaal 'Moordkunsten', want de albumcover moet nog getekend worden! Op deze en de volgende foto schetsontwerpjes voor de albumcover. Of dé cover er tussenzit? Ik ben er nog niet uit...

Omdat de publicatie van 'Moordkunsten' in Eppo nu is afgerond zal het op deze blog de komende tijd wat rustiger zijn dan in de afgelopen twee jaar. Maar ondanks dat een volgend verhaal van Max Miller nog wel even op zich laat wachten (ik ben al wel begonnen) zal ik elke week toch iets laten zien van datgene waar ik mee bezig ben. Verwacht hier dus diverse (uitsneden van) schetsje, geïnkte en/of gekleurde tekeningen voor verschillende projecten waaraan ik werk.

Geen opmerkingen: