maandag 3 september 2012

348. Nieuwe prent: Miami Beach!


Komend weekend (8 en 9 september) is het weer tijd voor het jaarlijkse Stripfestival in Breda! En natuurlijk ben ook ik weer van de partij. Op beide dagen zal ik zeker een aantal uren signeren in de stand van Eppo Stripblad / Don Lawrence Collection.
Natuurlijk kun je daar een exemplaar van het eerste Max Miller album 'Moordkunsten' bemachtigen, maar dat is niet alles.


In Breda verschijnt namelijk een nieuwe Max Miller prent met de titel '901 Collins Avenue, Miami Beach, Florida'. Deze prent is een bewerking van een commissie die ik vorig jaar maakte voor Otto. Was deze commissie min of meer nog een vervolg op de gebeurtenissen in 'Moordkunsten' door de aanwezigheid van Bolle en Co. (klik hier voor de oorspronkelijke tekening en zoek de verschillen), nu zijn deze bad guys uit  'Moordkunsten' vervangen door een ander trio die hun blik (nog) niet op Max hebben gericht, maar op iemand anders... Maar voorlopig zullen we met z'n allen in het duister blijven tasten over het hoe en wat, want eerst beleeft Max nog een avontuur in het nieuwe verhaal in wording 'De Orde van de Blauwe Steen'.

De prent wordt gedrukt in een gelimiteerde oplage van 50 exemplaren, is natuurlijk gesigneerd en kost net als alle andere prenten (nog steeds) Euro 7,50. Mocht je alvast een exemplaar willen reserveren (al dan niet met een speciaal nummer) , of wil je de prent toegestuurd krijgen omdat je niet naar Breda kunt komen (houd in dat geval wel rekening met verzendkosten), stuur mij dan even een mailtje (maxmillerstrips[at]xs4all.nl). Ik reserveer dan een exemplaar voor je, of stuur de prent na het festival in Breda goed verpakt naar je toe.


Naast de nieuwe prent heb ik van het eerste lange Max Miller verhaal ook een selectie schetsen, voorstudies en A3 prints van geschetste pagina's bij mij die gebruikt zijn bij het tekenen van dit verhaal.Daarnaast neem ik ook enkele stroken en volledige pagina's in potlood mee die het verhaal niet of in een andere vorm gehaald hebben. Heb je belangstelling voor deze groot formaat originelen, vraag mij er in de stand dan even naar.In de categorie originelen neem ik tot slot nog een aantal kleinere originele tekeningen in inkt, sommige met de bijbehorende schetsen, mee: o.a. de tekening voor de ansichtkaart met Catamaran, de Flippie Flink tekening voor Eppo, 2 originelen voor Max Miller nieuwjaarskaarten en de originele pentekeningen voor een aantal auto klassieker illustraties (deze auto illustraties kun je hier op de blog terugvinden).


Op deze dag heb ik ook de laatste exemplaren van bovenstaande 3 prenten bij mij, net als een selectie Max Miller nieuwjaarskaarten van de afgelopen jaren.

Graag tot ziens in Breda!

6 opmerkingen:

Mario Baert zei

Ben wel geïnteresseerd in de Miami Beach prent. Heb een aantal jaren in Miami gewoond en dit geeft wel een mooie herinnering weer. Welk formaat is de prent en op wat voor papier? Wordt ie verpakt in karton (dit ivm op de beurs rond te lopen).

IJsbrand Oost zei

De prent is op A4 formaat, 300 grams glad karton. Om 'm veilig te kunnen vervoeren (en op de beurs mee te kunnen sjouwen) is het handig om zelf een stevig mapje mee te nemen, want de prent is niet verpakt.

Mario Baert zei

OK IJsbrand, dan wil ik er een reserveren. Signeren op eerder aangekochte boeken doe je ook? Want dan neem ik Moordkunsten nog even mee.

IJsbrand Oost zei

Hallo Mario,
Ik leg een exemplaar van de prent voor je achteruit. En je eerder gekochte album signeer ik natuurlijk met veel plezier alsnog. Tot in Breda!
Groet, IJsbrand

Mario Baert zei

Nog bedankt voor de prent en de tekening in mijn album. Leuk praatje ook en leuk je eens "in het echt" te ontmoeten.

IJsbrand Oost zei

@Mario: Leuk om je afgelopen weekend even te spreken. En die tekening: graag gedaan hoor; het is altijd fijn om te merken dat mijn werk gewaardeerd wordt; geeft energie om door te gaan!