zondag 16 september 2012

349. De Blauwe Steen


Al die beelden uit het verleden die ik de afgelopen weken liet zien zijn natuurlijk niet voor niets getekend. Frank en ik schreven al dat de gebeurtenissen in het heden wortelen in het verleden. En op basis van de titel van het nieuwe verhaal moge het duidelijk zijn dat een blauwe steen hierin een belangrijke rol speelt.


De pagina's met historie vertellen dan ook vooral het verhaal van de Blauwe Steen, die in de vroege middeleeuwen door een groepje (nep-)paters voor hun eigen gewin wordt gebruikt.
Met deze Blauwe Steen stappen Frank en ik eigenlijk in een mooie traditie die onder andere ook door beroemde filmmakers als Alfred Hitchcock en George Lucas wordt toegepast, namelijk die van de MacGuffin, een object dat de belangrijkste 'drive' van het  verhaal is en dat door iedereen wordt gezocht.


Toch zien we op de beelden uit het verleden de Blauwe Steen regelmatig opduiken, dus van een zoektocht naar de steen is dan nog absoluut geen sprake.


Maar dat verandert in 1577, want de steen wordt gestolen...


...en wordt daarmee een object dat door een aantal invloedrijke mannen eeuwenlang wordt gezocht, tot op de dag van vandaag.


En dan vinden ze een spoor dat mogelijk leidt naar de verblijfplaats van de Blauwe Steen. Maar ze zijn niet de enigen...

2 opmerkingen:

Fokko zei

Mooi getekend, IJsbrand. En spannend effect..

IJsbrand Oost zei

Hé Fokko,
En dan heb je de kleur nog niet gezien die ik in gedachten heb...
Groet, IJsbrand