woensdag 31 oktober 2012

354. Herkenning


Max, Eva en Pjotr zijn op weg naar de volgende locatie van het verhaal in de oude Volkswagen T1 bus van Pjotr. 
Iemand die bekend is met Stad en Ommelanden (hiermee bedoelen Groningers de stad Groningen en de rest van de provincie) herkent op bovenstaand plaatje (dat overigens in de strip niet wordt gebruikt) een Groninger stadsmarkering en weet dus in ieder geval a; in welke richting ons drietal rijdt.


En als je eenmaal weet waar de stadsmarkering staat kom je er ook wel achter waar dit benzinestation gelegen is...


Namelijk schuin tegenover de weg links op bovenstaand plaatje...


...waaraan dit huis staat. De boerderij op de achtergrond staat er trouwens in het echt ook. En die werkelijk bestaande bocht in de weg is niet voor niets uitgekozen door Frank, want die is uitermate noodzakelijk voor het verloop van deze scène.


Mocht je op basis van bovenstaande (regenachtige) decors denken dat het alleen maar een kalm ritje over het Groninger platteland naar de volgende locatie is, dan kom je bedrogen uit. Vanaf nu komt het verhaal in een stroomversnelling, neemt Max het stuur over van Pjotr om een wel heel dringende reden en vallen we zomaar ineens in een korte, maar onvervalste actiescène!

4 opmerkingen:

HF zei

Blij dat ze vlak voor dat levensgevaarlijke rotkruispunt rechtsaf slaan! Ik ben er zelf een paar jaar lang iedere dag langsgekomen, toen ik nog in een boerderij tussen A. en Z. woonde.

IJsbrand Oost zei

Helaas! Uiteindelijk moeten ze om in A. te komen, mede gedwongen door de omstandigheden (die ik hier voorlopig nog even onbenoemd wil laten), toch via dat levensgevaarlijke rotkruispunt rijden.

HF zei

Maar dan toch wel na een smakelijk loempiaatje in een oriëntaals paleis gebruikt te hebben, hoop ik. Enfin, verder zwijgt de slaper stil.

IJsbrand Oost zei

Nou, een loempia om 9 uur 's ochtends... dacht het niet, al zijn de faciliteiten aanwezig. Wat betreft dat laatste: daarin heb je helemaal gelijk :-)