maandag 30 juni 2014

439. Tentoonstellingen in het Stripmuseum


Eind april leek het doek nog te vallen voor Het Nederlands Stripmuseum in Groningen, maar van 5 juli t/m 17 augustus wordt op feestelijke wijze de redding van het museum gevierd met een overzichtstentoonstelling over 10 jaar museumbeleid.
De bezoeker wordt een blik gegund op de hoogtepunten van het afgelopen decennium. Er is een keuze gemaakt uit de meer dan 50 tentoonstellingen die sinds 2004 de revue zijn gepasseerd.

Daarnaast is er in dezelfde periode een grote verkooptentoonstelling van meer dan 400 posterprints op A2 formaat waaraan bijna 200 Nederlandse striptekenaars en illustratoren bij wijze van felicitatie aan het jubilerende museum hebben meegedaan. 


Zelf heb ik de albumcover van Max Miller deel 2 'De Orde van de Blauwe Steen'  en pagina 5 uit dit verhaal uitgekozen om er A2 posters van te laten drukken.


Deze exclusieve, éénmalige posterprints op A2 formaat worden verkocht voor 15 euro per stuk aan diegenen die er het eerste bij zijn. 
Na afloop van de tentoonstelling, op 17 augustus, kunnen de gekochte posters worden afgehaald of nagestuurd. De opbrengst komt ten goede aan stichting Het Nederlands Stripmuseum.

Mocht je dus interesse hebben in eenmalig op A2 geprinte Max Miller posters, of posters van één van de andere striptekenaars waarvan werk op deze tentoonstelling hangt, wacht dan niet te lang en sla je slag bij het stripmuseum in Groningen!

Voor meer informatie over deze tentoonstellingen:

Stichting Het Nederlands Stripmuseum
Westerhaven 71, 9718 AC Groningen

Geen opmerkingen: