vrijdag 5 december 2014

455. Locatie scouting in Wenen

Een paar weken geleden vertelde ik al dat het volgende Max Miller verhaal zich gedeeltelijk afspeelt in Wenen. Een goede reden dus om voor een paar dagen af te reizen naar deze prachtige stad!
 

Wenen is een stad met veel pracht en praal, zoals het raadhuis (met voor deze tijd van het jaar een karakteristieke kerstmarkt)...


...het parlementsgebouw...


...en de gebouwen aan de Josefplatz, natuurlijk aangevuld met heel veel rijk versierde beelden.
 

Toch was ik er niet voor al die pracht en praal, hoe geweldig het ook is om dat eens met eigen ogen te aanschouwen. Nee, mijn 'boodschappenlijstje' in Wenen was vooral gevuld met minder bekende en in het oog springende Weense locaties, zoals het kleine straatje hierboven. Dit soort decors zal ik dus vooral gaan tekenen voor het verhaal 'Schaduwspel', natuurlijk aangevuld en aangekleed met de karakteristieke hoogteverschillen die je in Wenen tegenkomt en decorelementen als de rode trams.

Na dit 'snoepreisje' wordt er natuurlijk weer hard gewerkt aan het verhaal: het schrijven van het scenario bevindt zich in de eindfase, dus binnenkort 'mag' ik echt beginnen met tekenen (maar stiekem ben ik al begonnen aan een aantal Weense shots die op de verschillende pagina's staan gepland en die bij het aanpassen van het scenario niet ter discussie staan...)

1 opmerking:

Mario zei

Een collega van me was ook pas in Wenen en had daar een aantal foto's gemaakt van muren met mozaïeken van schilderijen van Klimt. Ook fraai, maar minder handig om in de strip te verwerken lijkt me. Toch kreeg ik na het zien van die foto's + de aanwezigheid van veel originelen van Klimt ook wel zin om eens daarheen te gaan. Mijn collega vond het in elk geval een hele fijne stad. Veel plezier in het verwerken van Wenen in het nieuwe verhaal. Ben zeer benieuwd!