zaterdag 20 december 2014

457. Stripfies-tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum


Woensdagmiddag is in het Nederlands Stripmuseum te Groningen de tentoonstelling 'Stripfies' geopend. Van meer dan 60 stripfiguren is vanaf nu de selfie te bewonderen. Selfies die uiteraard ook gemaakt zijn met behulp van de geestelijke vaders en moeders van de betreffende stripfiguren. Met stripfies van onder andere Franka, January Jones, Storm, Roodhaar en... Max en Eva. Een tijdje geleden plaatste IJsbrand al een detail van deze stripfie op deze blog:


De locatie waar Max en Eva hun stripfie gemaakt hebben heeft ook alles te maken met het nieuwe Max Miller-verhaal 'Schaduwspel', maar ook met onze gloednieuwe kerst/nieuwjaarskaart. Daarom volgende week meer daarover.

Een overgroot deel van alle stripfies zijn overigens ook gebundeld in een speciaal album met de toepasselijke titel Stripfies.

Albumcover (Illustratie: Henk Kuijpers)

Ook daarin is de stripfie van Max en Eva te vinden, en wel op pagina 34. Het album is te koop in het Nederlands Stripmuseum, via de Eppo webshop  en in de stripwinkels.
De tentoonstelling 'Stripfies' is nog te bezichtigen tot en met 1 maart 2015. Meer info vind je uiteraard op de site van het Nederlands Stripmuseum.

3 opmerkingen:

Otto zei

Ziet er weer prachtig uit.
Ik ben benieuwd naar het selfies album al vind ik de prijs nogal hoog. Hopelijk krijgen de tekenaars een flinke vergoeding!
Ik ben ook benieuwd naar het nieuwe album want de locaties die gescout zijn zien er in ieder geval aantrekkelijk uit.
Fijne feestdagen gewenst vanuit een nogal warm Florida en hopelijk snel tot ziens op een beurs in Nederland.

Anoniem zei

Beste IJsbrand,

Bedankt voor je kerstkaart...

Jij ook fijne dagen, en een goed stripachtig 2015....

gr. Richard...

Frank Jonker zei

Ha Otto en Richard,

Dank jullie wel voor de complimenten en voor jullie kerst-en Nieuwjaarswensen. En uiteraard ook voor jullie de allerbeste wensen en een heel gelukkig 2015!
En Otto, heel fijne vakantie daar in Florida. :-)

Hartelijke groeten,

Frank