donderdag 19 februari 2015

462. Stem ajb op Nieuwe Vrienden en Donald Duck

Even tussendoor een post die niet zo heel veel met Max Miller te maken heeft, behalve dan dat de scenarist van Max Miller 2: De Orde van de Blauwe Steen en de onderstaande twee album geheel of gedeeltelijk dezelfde is.
Een paar weken maakte het Stripschap namelijk de nominaties voor het Album het jaar bekend. Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen zit daar jammer genoeg niet bij, maar wel deze beide albums:

(Illustratie: Eric Heuvel)
 
In de categorie Avontuur en Vermaak: Nieuwe vrienden. Het album dat ik in opdracht van Comic House samen met Eric Heuvel voor de Anne Frank Stichting maakte, met het verhaal van Alex die zeer tegen zijn zin van Groningen naar Amsterdam verhuist en tijdens zijn eerste schooldag al meteen te maken krijgt met vooroordelen en pesterijen van zijn klasgenoten.
(Illustratie: Mau Heymans, © Disney)

In de categorie Jeugd: De grappigste Avonturen van Donald Duck nr 44, een album vol Duckverhalen getekend door Mau Heymans. Mau schreef de meeste verhalen zelf, al dan niet in samenwerking met Kirsten de Graaff. Ook Evert Gerardts schreef diverse van de Duckverhalen in dit album en ikzelf leverde een kleine bijdrage met het verhaal 'Intelligente Loebas'.

Behalve de prijs van de Stripschapcommissie voor het album van het jaar, de jaarlijkse Stripschapspenning, is er dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs in de bovenstaande twee categorie├źn, Via deze pagina op de site van Stripschap kun je je stem voor de Peter de Smet-prijs uitbrengen in beide categorie├źn. En het loont de moeite, want iedereen die meestemt maakt bij het Stripschap kans op een mooie prijs!
We hebben op dit moment ook elke stem hard nodig om de krappe voorsprong die we tot nu toe in de laatste tussenstanden hadden te behouden. Dus mocht je nog niet gestemd hebben, stem dan alsjeblieft op 'Nieuwe vrienden' in de categorie Avontuur en vermaak en op 'De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44' in de categorie Jeugd. We zouden jullie er heel erg dankbaar voor zijn.

En intussen gaan IJsbrand en ik dan door met het maken van nieuwe Max Miller strips, die we met ieder verhaal nog mooier, leuker, spannender en beter proberen te maken, zodat de Stripschapcommissie bij de keuze van de Albums van de komende jaren niet meer om Max heen kan. Bij deze beloofd!

Geen opmerkingen: