vrijdag 6 maart 2015

463. De Stripdagen in GorinchemAanstaand weekend is het weer zover. Dan vinden in Gorinchem de Stripdagen 2015 plaats. Met onder andere de officiele presentatie van BK Strips, de uitreiking van de jaarlijkse Stripschapprijzen en vele Nederlandse en buitenlandse stripmakers.
Max Miller heeft zijn eigen stand op de Stripdagen. En natuurlijk natuurlijk hebben alle Max Miller-albums bij ons: 'Moordkunsten', 'De Orde van de Blauwe Steen' bij ons, maar ook de laatste exemplaren van het speciale making-of album 'Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen', het album waarin IJsbrand en ik vertellen over de totstandkoming van het tweede albumvullende Max Miller-verhaal. Mocht je dit boek nog niet in je bezit hebben en er toch belangstelling voor hebben, wees er dan snel bij, want op is echt op. Reserveren kan door even een mailtje naar IJsbrand te sturen: maxmillerstrips[at]xs4all.nl.

.


IJsbrand neemt bovendien ook de diverse Max Miller-prenten, voor zover nog voorradig, een aantal schetsen, voorstudies, originele tekeningen en wellicht enkele strippagina's mee.
Zelf zal ik naast Max Miller ook nog een aantal uur samen met Eric Heuvel ons genomineerde album 'Nieuwe vrienden' signeren in de stand van Uitgeverij L.

(Illustratie: Eric Heuvel)

Om 13.00 uur vindt de uitreiking van de Stripschapprijzen plaats. En dan zullen we ook weten of Nieuwe Vrienden Hans van Oudenaarden's Rhonda opvolgt als Album van het jaar in de categorie 'Avontuur en vermaak'  en of De grappigste avonturen van Donald Duck nr 44 erin slaagt Album van het jaar te worden in de categorie 'Jeugd'. Stemmen voor de publieksprijs in deze twee categorie├źn kan overigens nog tot zatermiddag 12.00 uur, via: http://www.stripschap.nl/pages/stripschapprijzen/publieksprijs.php, maar ook zaterdag op de Stripdagen aan de stand van het Stripschap.
(Illustratie: Mau Heymans, ©Disney)

Kortom, genoeg te doen en te zien tijdens de Stripdagen en we hopen jullie dan ook allemaal aanstaande zaterdag en/of zondag te mogen begroeten. Vergeet overigens niet de kortingsbon uit Eppo 5 mee te nemen, want dat scheelt 3,50  euro op de entree. Tot ziens in Gorinchem!

De Stripdagen 2015
Zaterdag 7 en zondag 8 maart
Evenementenhal Gorinchem

Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem

Beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur
Signeersessies vanaf 10.00 uur in de Max Miller stand.

Uitreiking Stripschapprijzen: 13.00 uur in het Schaptheater.
Info: www.stripdagen.nl

Geen opmerkingen: