dinsdag 2 februari 2016

494. Max Miller en andere strips in Leeuwarden


Gezelligheid ten top afgelopen zaterdag in De Harmonie in Leeuwarden. De eerste Harmonie Stripbeurs was vooral bedoeld als randprogramma bij de Suske en Wiske Musical De Circusbaron die die avond in het theater te zien zou zijn. Maar gelukkig trok de Harmonie Stripbeurs ook andere stripliefhebbers.
Zelf kwam ik zo rond kwart over elf in Leeuwarden aan. IJsbrand was toen al aanwezig en had voor die tijd al de hele Max Miller stand ingericht. Ook de Donald Duck stand, waar Wilma van den Bosch en Piet Voordes signeerden, was al volledig ingericht toen ik De Harmonie binnenkwam. Maar aangezien de deuren voor bezoekers pas om 12.00 uur open gingen, was er gelukkig nog tijd genoeg voor een kop koffie en eventjes bijkletsen met iedereen.


Om 12.00 uur stroomden meteen de eerste bezoekers binnen. En een aantal van hen kwam ook meteen naar de stand van Max Miller.


Voor zowel Moordkunsten als De Orde van de Blauwe Steen was zaterdag veel belangstelling, evenals voor Achter de schermen van... Max Miller - Moordkunsten en voor de echt allerlaatste exemplaren Achter de schermen van.... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen.


Natuurlijk voorzagen we al die albums van tekening, tekst en handtekening. IJsbrand maakte verschillende tekeningen van Max bijvoorbeeld met blauwe steen uit het gelijknamige album.


Of deze wat meer gewichtige tekening.


En wat te denken van deze Max Miller puzzel?


En dan was er ook een unieke samenkomst van twee beroemde, speurende striphelden. Jawel, Max Miller meets Clifton in Leeuwarden.


Ook voor Donald Duck was zaterdag veel belangstelling, zowel bij ons in de Max Miller stand als in de echte Donald Duck-stand die door Wilma en Piet bemand werd.


Wilma en Piet tekenden regelmatig Donald en andere personages in schetsboek.


Zelf mocht ik onder andere Magica laten optreden op de Harmonie Stripbeurs.


En last but not least mochten Piet en ik allebei ons Dombo-verhaal 'De  oude toren' signeren  dat deze week in Donald Duck 5-2016 is gepubliceerd.

(Illustratie: Alberto Saichann en Eduardo Lago, © Holco Publications)
Ook het verhaal van De verdronken paarden van Ameland mocht ik zaterdag een album signeren. Het verhaal van de ramp met de reddingspaarden op 14 augustus 1979 bleek bij meerdere bezoekers van de Harmonie Stripbeurs bekend. Of zoals men het me destijds op Ameland vertelde: het leeft nog steeds. En dat bleek helemaal waar.

Rond kwart voor zes was het voor mij tijd om huiswaarts te keren, nadat Ed van der Linden me al was voorgegaan. IJsbrand, Wilma en Piet bleven net als Eric Heuvel en Dick Heins ook het laatste uur nog signeren. Al heeft IJsbrand daar ook wel wat tijd besteedt aan het uitwerken van een commission, een grote plaat waarop onder andere Max Miller, maar ook diverse andere stripfiguren te zien was.


Kortom, een heel leuke en gezellige middag afgelopen zaterdag in Leeuwarden. Bij deze wil ik dan ook de organisatie van de Harmonie Stripbeurs en in het bijzonder Silvia, Anja en Tiffany bedanken voor de uitnodiging, de gastvrijheid en de algehele verzorging van afgelopen zaterdagmiddag.
En natuurlijk ook IJsbrand, Wilma, Piet, Dick, Ed, Andree, Rosie, Mariella, Ruud, Seb, Jos, Koen en Jaco voor het gezelschap en gezelligheid. En uiteraard ook iedereen die afgelopen zaterdag speciaal voor ons en onze strips naar Leeuwarden is gekomen. Heel hartelijk bedankt allemaal!

Geen opmerkingen: