zondag 9 maart 2008

91. Volgorde

Zo is pagina 23 oorspronkelijk getekend. Maar dit is niet de definitieve versie. De volgorde van de plaatjes is namelijk helemaal niet logisch!

Op de eerste strook krijgt Max in de gaten dat hij achtervolgd wordt. Hij onderneemt gelijk actie en sleurt Agnes mee naar de auto. Op de tweede strook stappen ze in de auto en scheuren weg. Qua handeling is dit wel de juiste volgorde, maar de timing is verkeerd, let maar op de handeling van de achtervolgers.
Op de tweede strook stappen ze weliswaar in de auto, maar pas op de derde strook rijden ze achteruit die pier af, om vervolgens Max achterna te racen. Op het één na laatste plaatje van de pagina zitten ze dan al redelijk dicht bij Max. En Max? Die is op dit plaatje nog nauwelijks verder dan een strook eerder, want de pub is nog steeds in beeld. Dat klopt dus niet, want de achtervolgers hebben een behoorlijke afstand moeten afleggen om bij Max te komen; Max had logischerwijs al een veel grotere afstand afgelegd moeten hebben!


Nou vond ik het één na laatste plaatje wel geslaagd: de Toyota in de achteruitkijkspiegel van Max, net iets voorbij de pub bij de haven (het referentiepunt voor deze pagina). Om goed getimed toe te werken naar dit plaatje moest ik er dus voor zorgen dat Barney en Vittorio eerder bij de pub aankwamen dan in de eerste versie.
Het omwerken van een pagina kost in zo’n geval nog wel het nodige denkwerk, maar eigenlijk is de oplossing heel simpel: de achtervolgers eerder en Max later laten vertrekken! Het vervolgens verplaatsen van bijna alle plaatjes over de pagina leverde uiteindelijk de (waarschijnlijk) definitieve versie van pagina 23 op. En met de plaatjes in deze volgorde klopt de timing nu wel…


…en dus kan Max zich op het één na laatste plaatje terecht zorgen maken over de recente ontwikkelingen!

Verwachting volgende update: zondag 16 maart 2008

Geen opmerkingen: