donderdag 27 november 2014

454. Max Miller en andere strips in Breda

Twee tekenaars, één scenarist en vooral een heel leuke, gezellige en feestelijke signeermiddag afgelopen zaterdag bij de Stripspecialist in  Breda. IJsbrand was als eerste van ons drieen in Breda  aanwezig, zo rond kwart voor één al. Een half uurtje later stapte ook ik binnen en toen Eric even voor twee uur arriveerde waren we compleet en kon de signeersessie officieel van start gaan.


Uiteraard kregen we van te voren van Fons en Guido de welbekende kop koffie met appelflap. Bovendien had Chantal muffins gebakken met onder ander het getal '25' erop, iets dat alles te maken had met mijn 25-jarig jubileum als scenarist en dat de signeersessie van afgelopen zaterdagmiddag een extra feestelijk tintje gaf.

(Foto's: Cindy Horevoorts)

Al voor één uur waren er mensen binnengelopen bij De Stripspecialist, zodat we om twee uur meteen de eerste albums te signeren kregen. Na tweeen kwamen er gaandeweg steeds meer mensen een kijkje nemen bij De Stripspecialist  en kregen we heel wat albums te signeren. Gelukkig hadden we ook de tijd om met iedereen even een praatje te maken.

(Foto: Guido de Bue)

Max Miller en January Jones bleken de populairste karakters van zaterdagmiddag. IJsbrand heeft heel wat keren Max, Eva en Pjotr in album of op een los vel papier getekend en Eric deed datzelfde met January Jones en Rik.


Zelf mocht ik verschillende keren Donald Duck in album of op papier tekenen. En dan was er ook nog de Lollifant die we alle drie op onze eigen manier op papier gezet hebben.


Ook veel belangstelling was er voor het album Achter de schermen van... Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. De stapel albums die IJsbrand naar Breda had meegenomen raakte zatermiddag helemaal op, zodat we, naar ik schat, nu nog iets meer dan 20 van deze albums over hebben.

(Foto's: Cindy Horevoorts)

En dan was er ook nog de de gezamenlijke tekening waarbij eerst Eric en toen IJsbrand zijn hoofdpersonage op papier zette. Met dit als resultaat:


Gedurende de hele zaterdagmiddag werden we  door Fons voorzien van koffie, cola, 7-up of water en natuurlijk waren er ook de muffins van Chantal. Precies om vijf uur sloten we de signeersessie af en werden door we door Guido uitgenodigd om, voordat we allemaal weer huiswaarts gingen een hapje te gaan eten in het Chinese restaurant even verderop in de Boschstraat.
 
(Foto's: Guido de Bue)
 
Kortom, een heel leuke, gezellige en feestelijke middag bij de Stripspecialist in Breda afgelopen zaterdag. En daarom wil ik natuurlijk allereerst Guido bedanken voor de uitnodiging, de ontvangst en de algehele verzorging. En voor dat laatste wil ik zeker ook Fons en Chantal bedanken. Cindy en Guido voor de foto's bij deze blogpost. IJsbrand en Eric voor het gezelschap en de gezelligheid achter onze signeertafel en samen met Guido, Fons, Peter en Cindy ook voor het gezelschap en de gezelligheid tijdens het etentje in de vroege avonduren. En natuurlijk iedereen die afgelopen zaterdag speciaal voor ons en onze strips naar de Stripspecialist in Breda is gekomen. Heel hartelijk bedankt allemaal!

7 opmerkingen:

Fokko zei

Leuk verslag, Frank, en mooie tekeningen!

Mario Baert zei

Leuke dag lijkt me. IJsbrand zit je daar onder een poster van Marillion? Een van mijn favoriete bands, maar dat lijkt wel heel sterk op hun oude logo waar je net de M van ziet...

IJsbrand Oost zei

Het was ook een leuke, gezellige en relaxte middag!
@Fokko: wat betreft mooie tekeningen: heb je je mail nog bekeken?
@Mario: ik heb werkelijk geen idee! niet op gelet...

Mario zei

Zal wel van Magic zijn... zelfde letter....

Fokko zei

Hoi IJsbrand, ik geloof dat ik wat ruzie heb met m'n mail.
Als het goed is heb je bericht terug gekregen.

IJsbrand Oost zei

En ik heb je zonet terug gemaild. Als het goed is nu in je mailbox :-)

Frank Jonker zei

Ha Fokko, Mario en IJsbrand,

Dank jullie voor jullie complimenten en reacties op deze blogpost.
@Mario, de 'M' op de affiche die bij De Stripspecialist achter IJsbrand hangt, is inderdaad de 'M' van Magic. Dat spel is erg populair bij De Stripspecialist.
Heel prettig weekend.

Hartelijke groeten,

Frank