donderdag 21 november 2013

406. De Orde van de Blauwe Steen: cameo's


Op de kop af een jaar na de cameoveiling voor Kika van Eppo in samenwerking met Catawiki kon Geert Postma eindelijk z'n cameo in het nieuwe Max Miller verhaal in Eppo verzilveren. Stond hij in november 2012 in Eppo Stripblad middels bovenstaande tekening nog op de 'filmset' samen met Frank z'n dialogen te oefenen...


...in Eppo nr. 23 is hij dan eindelijk te zien in zijn rol als opzichter bij de restauratie van de abdijkerk in Aduard.


We kozen bij de cameo voor de opzichter omdat dit personage een kleine, maar actieve bijrol heeft in de scènes in de abdijkerk, wat het natuurlijk veel leuker maakt dan een willekeurige figurantenrol op één plaatje.

Geert komt dan ook verderop in het verhaal nog een paar keer in beeld.


Maar Geert is niet de enige die een cameo heeft in het verhaal. De heren links en rechts op bovenstaand plaatje bestaan ook in het echt, al doen ze in de dagelijkse werkelijkheid hele andere dingen dan met lampen en stroomdraadjes in de weer zijn.


En ook de bestuurder van deze Mini loopt rond in de echte wereld, al vermoed ik dat hij in het echt nog nooit in Aduard is geweest.

Verderop in het verhaal zitten nog een paar cameo's verstopt, maar die pagina's staan nog niet in Eppo, dus laat ik het nu even bij deze voorbeelden.

Wordt vervolgd...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het blijft boeiend om te zien hoe een strip tot stand komt. Veel schetsen, documentatie etc. Je kocht zeker ook altijd de luxe albums van Franka ? Blijft lekker om te lezen die making offs.

gr. Richard....

IJsbrand Oost zei

@Richard: ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van de betere 'Making of...': strips, films, muziek, architectuur, etc. Dat zie je dan ook terug in mijn kasten met divers materiaal, waaronder inderdaad de luxe Franka albums, maar ook veel boeken van en over diverse andere stripmakers.
En ik vind het daarnaast ontzettend leuk om over de totstandkoming van mijn eigen werk te vertellen. Ik ben dus van plan om daarmee op deze blog nog heel lang door te gaan!

Fokko zei

Info hoe "de dingen" tot stand komen, vind ik altijd heel interessant. Daarom koop ik ook vaak de dossier edities of extra's van strips en dvd's. Doorgaan zo, IJsbrand!

IJsbrand Oost zei

Doe ik absoluut, Fokko!