vrijdag 29 november 2013

408. De Orde van de Blauwe Steen: ontvoering!


Eppo 24 is verschenen! Met daarin de 7e aflevering van Max Miller en de Orde van de Blauwe Steen. En die begint meteen heftig: Eva wordt ontvoerd!


Deze gebeurtenis zorgt er ook voor dat het driemanschap Max, Eva en Pjotr uit elkaar valt.  Want terwijl Eva wordt ontvoerd en Max op de steigers in de abdijkerk het volgende raadsel probeert op te lossen, krijgt Pjotr een telefoontje van Grimbergen, iets waarvan hij aan Max niets probeert te laten merken. Het leverde in het scenario de volgende scene op:


Pagina 19:

4. Max en Pjotr staan op de steiger en doen net of ze werken. In werkelijkheid zoekt Max op zijn iPad naar de oplossing van het raadsel. Pjotr probeert met zijn hoofd de bewuste holligheid te ontcijferen en hoort opeens de ringtone van zijn mobiel.
TEKSTBLOK: Even later… MAX: Kom op, een brandende toren. Niet dit klooster, maar wat dan wel?
PJOTR: Dus dit is een omgekeerde brandende toren? Nou…


5. Close-up van Pjotr die zijn mobiel beantwoordt. Hij schrikt. Op de achtergrond zoekt Max door. Hij doekt een ontdekking op zijn iPad.
PJOTR: Ja?....W-wat?!...Maar…die heb ik niet…ik..
MAX: Natuurlijk! De Martinitoren!

6. Grimbergen zit voorin de Dodge Ram achter het stuur en belt met Pjotr. Er tekent zich een grijns op zijn gezicht af, als hij de stem van Max op de achtergrond hoort.
 
STEM VAN MAX (via de mobiel): De Martinitoren!
GRIMBERGEN: !


7. Max probeert Pjotr uit te leggen hoe hij bij de Martinitoren als oplossing komt. Pjotr wijst op zijn mobiel en gebaart Max stil te zijn.

MAX: De Martinitoren stond in 1577 in brand. Ze zeggen door…
PJOTR: Sst, telefoon! Over de crematie van pa en opa.

8. Grimbergen zit grijnzend achter het stuur van de Dodge Ram te telefoneren.

GRIMBERGEN: Zo, ligt ie in de Martinitoren? Mooi, beste Hoeder, kom daar dan maar naar toe. Over een uur en in je eentje, hè? Anders cremeren we je zus.En omdat Max niets weet van de ontvoering van Eva, evenmin van wat Grimbergen Pjotr net opgedragen heeft en Pjotr tenslotte ook niets aan Max vertelt, ontstaat er na deze scene een behoorlijk wantrouwen bij Max jegens Pjotr. Een idee dat al besloten lag in de eerste plotideeen van IJsbrand over dit tweede Max Miller verhaal. En dat maakt het verhaal niet alleen spannender, maar het laat ook zien dat de Orde heel goed weet wat ze doet. Ze verzwakken hun tegenstander namelijk door gebruik te maken van het eeuwenoude verdeel-en-heers-principe. Met als voorlopig resultaat dat Max in zijn eentje achterblijft in Aduard.


Voordat Max Aduard verlaat, moeten er nog wel een paar verhaallijnen worden afgerond. Zoals dat Max en Pjotr door op de opzichter van de restauratiewerkzaamheden voor uitzendkrachten worden aangezien. En dat Pjotr bijna ongezien weet weg te komen, alla, maar Max gaat dat niet lukken. En dat zorgt dan meteen voor het tweede optreden van Geert Postma, de winnaar van de Eppo cameo-wedstrijd i.s.m Catawiki voor Kika.


En dan is nog het probleem van het vervoer. Pjotr is er in zijn eentje met de VW T1 vandoor, dus hoe komt Max nu terug in Groningen? Max' eerste idee, gaan liften, is vooralsnog niet zo'n succes.


Dus of Max nog op tijd in Groningen komt, om Eva en Pjotr uit de moeilijkheden te halen, is maar zeer de vraag. Volgende keer meer daarover.

Geen opmerkingen: