vrijdag 20 november 2009

205. Botsing

Zoals ik in een aantal posts al heb laten zien zorgt de hermontage van Moordkunsten er dus voor dat plaatjes vaak (iets) ruimer worden opgezet en daardoor net iets overzichtelijker worden (tenminste, dat is wel mijn bedoeling).
Dit geldt niet alleen voor de plaatjes zelf, maar ook voor de plaatjes in onderlinge samenhang. Als voorbeeld deze keer de tweede strook van pagina 7. In de oorspronkelijk opzet realiseert Max zich in een klein inzetplaatje (maar wel met een volwaardig decor!) halverwege de eerste strook (klik
hier voor de volledige versie van de oorspronkelijke pagina) dat hij een botsing niet meer kan voorkomen. De botsing zelf vindt dan plaats in een plaatje met een normale grootte.

In de nieuwe opzet hebben beide plaatjes dezelfde hoogte en vormen ze samen de middelste strook van de pagina. De dreigende botsing wordt nu duidelijker aangekondigd (ook al door de voorbereiding hierop in laatste plaatjes van de eerste strook), waardoor de botsing zelf net iets beter wordt neergezet. En dat is belangrijk, want de botsing juist op deze plek zorgt voor de nodige ontwikkelingen...

3 opmerkingen:

Otto zei

Pfff, wat een werk. Voorbreiding is eigenlijk wel enorm belangerijk en bespaart enorm veel werk achteraf ;-)
Wel jammer dat we stukje decor gaan missen. Dat linker plaatje heeft in het orgineel zo'n leuk hoektorentje wat nu helemaal komt te vervallen. Maar daar krijgen we bij het andere plaatje weer iets voor terug.
Heb je je planning nu helemaal klaar? Veel succes en ik geniet erg van je blog!

Otto zei

Ik bedoel dus rechter plaatje...

IJsbrand Oost zei

Hoi Otto,
Striptekenen is gewoon veel werk, en altijd een zoektocht naar de juiste vorm en inhoud, zelfs bij een goede voorbereiding. In dat licht valt de herbewerking wel mee, want het meeste tekenwerk bestaat al en dat kan ik gewoon hergebruiken (en ik ben echt al veel verder met de bewerking dan op de blog te zien is :-)
Wat betreft het torentje: voor de leesbaarheid van de strook moest het plaatje iets ingezoomd worden en dan is het jammer maar helaas voor zo'n detail als dat torentje, want het verhaal gaat voor. Maar verderop in het verhaal is een veel mooier torentje op een pand te zien, en die wordt absoluut niet weggeknipt!
Groet, IJsbrand